Mainos

Aarnio pysyy vangittuna

Helsingin käräjäoikeus päätti pitää huumepoliisin Jari Aarnion vangittuna.

Käräjäoikeus käsitteli asiaa suljetuin ovin eikä sen tarkemmin perustellut vangitsemisen jatkon syytä. Siihen eivät ottaneet myöskään kantaa tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto tai Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi.

Tiettävästi salissa kiisteltiin siitä onko sotkemisvaaraa edelleen olemassa ja onko vangitseminen kohtuullista.

Haaviston mukaan jutun tutkinta on loppusuoralla. Aikaisemmin asetettujen takarajojen mukaan jutussa pitäisi nostaa syyte 27. toukokuuta mennessä ja oikeudenkäynnin on määrä alkaa - jos syytteitä nostetaan - kahden viikon kuluttua siitä.

Sen paremmin Haavisto, Leppiniemi kuin paikalla ollut jutun syyttäjä Mikko Männikkö ei halunnut ottaa kantaa aikatauluun.

Kaikki vaikenivat edelleen rikosepäilyjen sisällöstä.

Muun muassa törkeistä huumausainerikoksista epäilty 57-vuotias Aarnio on ollut vangittuna marraskuusta alkaen eli noin viisi kuukautta.

Edellisen kerran Aarnio haki vapaaksi maaliskuun puolivälissä, jolloin käräjäoikeus julkisti vangitsemisen jatkuvan sotkemisvaaran takia. 

Vangitsemisen perusedellytyksenä on se, että epäilty rikos on riittävän vakava eli maksimirangaistus on vähintään 2 v vankeutta ja että henkilöä epäillään teosta todennäköisin syin.

Lisäksi pitää olla joko pakenemisvaara, sotkemisvaara tai vaara rikollisen toiminnan jatkumisesta. Vangitseminen ei saa olla kuitenkaan tilanteeseen nähden kohtuutonta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.