Mainos

Äärioikeiston vastustajat kaduilla Ranskassa

Kymmenettuhannet ihmiset osoittivat tänään Pariisissa mieltään äärioikeistolaisen Kansallisen rintaman ja konservatiivisten poliitikkojen yhteistyötä vastaan. Samankaltaisia mutta pienempiä marsseja järjestettiin myös useissa muissa Ranskan kaupungeissa.

"Yhdessä vapauden, veljeyden ja tasa-arvon puolesta" julisti kulkueen kärjessä kannettu banderolli. Mielenosoittajat huusivat siirtolaisvastaisuudesta tunnetun Kansallisen rintaman johtajan Jean-Marie Le Penin vastaisia iskulauseita.

Myös Ranskan eri uskontokuntien johtajat julkistivat tänään tiukkasanaisen julkilausuman "rasistista, muukalaisvihamielistä ja juutalaisvastaista" Kansallista rintamaan vastaan.

Mielenosoitusten taustalla on kohu viidestä keskustaoikestolaisen UDF-puolueen aluepoliitikosta, jotka - vastoin puolueensa johdon tahtoa - sopivat yhteistyöstä aluevaaleissa hyvin menestyneen Kansallisen rintaman kanssa säilyttääkseen oman paikkansa. Yhteistyösopimukset pakottivat myös presidentti Jacques Chiracin tuomitsemaan Kansallisen rintaman politiikan televisiopuheessaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.