Mainos

Ääniharava SDP:n romahduksesta: Olemme kadottaneet uudistajan otteen

29-vuotias Pirkanmaan äänikuningatar Sanna Marin on omaan huikeaan äänitulokseensa tyytyväinen. Sanna Marin sai Pirkanmaalla ääniä kaikkiaan lähes 11 000. Sen sijaan SDP:n tulos puolueena huolestuttaa Marinia.

– Olen iloinen ja yllättynyt, että näin moni pirkanmaalainen on äänestänyt minua. Olen tietenkin hyvin pettynyt ja surullinen siitä, että demarit pärjäsivät näin huonosti. Nyt näyttää siltä, että tämä seuraava kausi muodostuu oikeisto-konservatiivisten puolueiden varaan.

Marinin mielestä SDP:n pitäisi pystyä puolueena paljon parempaan. Puolueelta on Marinin mielestä puuttunut jo pidemmän aikaa uusi yhteiskunnallinen visio.

– Me ei olla tartuttu nyky-yhteiskunnassa oleviin ongelmiin yhtä tarmokkaasti kuin aikoinaan, kun ollaan hyvinvointivaltiota rakennettu. Ollaan ehkä menetetty sellainen uudistajan ote yhteiskunnasta. Minun mielestäni tämä pitää palauttaa. Meidän pitää asettaa kunnianhimoisia tavoitteita ja pyrkiä niitä kohti systemaattisesti politiikan keinoin ja oikeasti luoda sellainen parempi kuva huomisesta, Marin listaa.

Yhdistyminen vasemmistoliiton kanssa?

Marin uskoo, että jos SDP pystyy tekemään edellä mainitun työn seuraavan vaalikauden aikana, näkyy se luottamuksena seuraavissa vaaleissa.

– En jäisi rypemään tähän tulokseen tai kauheasti analysoimaan sitä, vaan tekemään tulevaisuuteen orientoitunutta politiikkaa.

Marin ei pidä SDP:n ja vasemmistoliiton yhdistämistä ratkaisuna vasemmistopuolueiden alamäkeen.

– Tämä ei ole tämän ajan pohdintaa. Kyllä meidän pitää laittaa oma pakka kuntoon ja tehdä politiikkaa, joka puhuttelee ihmisiä. Ja ennen kaikkea niin, että me puolueen sisällä nyt pohdimme ja oikeasti tartumme näihin isoihin kysymyksiin ja luomme kunnianhimoisia kuvia huomisesta, Marin sanoo.

Katsotaan maltilla hallitusneuvottelut

Ennen vaalitulosta Sanna Marin sanoo halunneensa maltillista keskusta-vasemmistolaista hallitusta.

– Mielelläni olisin nähnyt keskustan ja SDP:n muodostaman hallituksen. Se olisi ollut hyvä pohja Suomen rakentamiselle tästä ylöspäin. Koska vaalitulos ei ole kovin mairitteleva, täytyy katsoa hallitusneuvottelut ja mihin niissä päädytään. Sitten katsotaan, ollaanko hallituksessa vai ei.

Marin ei halua lähteä miettimään sitä, jos puolue jäisi hallituksesta kokonaan pois.

– Katsotaan hallitusneuvottelut ensin. Tämä on täysin ennenaikaista sanoa yhtään mitään.

Suomessa porvarihallituksen katsotaan syntyvän, kun SDP ja Vasemmistoliitto jäävät oppositioon ja hallituksessa on vain porvarillisia puolueita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.