Mainos

Äänestäjät liikkeellä koko maassa

Äänestäminen on sujunut vilkkaasti suuressa osassa maata. Vaalien alustava tulos tiedetään viimeistään klo 23.

Äänestäminen eduskuntavaaleissa on iltapäivän aikanakin jatkunut vilkkaana.

Äänestyspaikoilta kerrotaan, että tähän asti ihmisiä on käynyt äänestämässä vähintään saman verran kuin viime eduskuntavaaleissa neljä vuotta sitten.

Äänestyspaikkakyselyjen perusteella äänestysprosentti näyttää hieman nousevan viime vaaleista, jolloin äänensä antoi 69,7 prosenttia äänioikeutetuista. Nyt 70 prosentin raja näyttäisi ylittyvän.

Ainakin pääkaupunkiseudun äänestyspaikoilla arvioidaan aktiivisuuden olevan nyt suurempi kuin viime vaaleissa. Myös esimerkiksi Lahdessa äänestyspaikoilla oli jo aamupäivällä jonoja.

Oulussa uurnilla käytiin vilkkaasti heti aamusta lumi- ja räntäsateesta huolimatta. Päivällä sää muuttui aurinkoiseksi, ja ääniä on jätetty vähintään yhtä ahkerasti kuin neljä vuotta sitten.

Vaasassa äänestysinto vaihteli keskustan alueella.

Äänensä voi käydä jättämässä tänään iltakahdeksaan asti. Sen jälkeen julkaistaan koko maan ennakkoäänestyksen tulos. Vaalien alustava tulos on selvillä viimeistään kello 23.

Tänään voi äänestää ainoastaan oman äänestysalueensa äänestyspaikassa, joka selviää postissa tulleesta ilmoituskortista. Äänestäjällä täytyy olla mukanaan ainakin henkilötodistus. Myös ilmoituskortti on hyvä ottaa matkaan, mutta se ei ole pakollinen.

Kampanjointi jatkuu

Puolueiden kampanjointi jatkuu näissä eduskuntavaaleissa poikkeuksellisesti aivan viime hetkiin asti. Aiemmin vaalipäivän kampanjointi on puolueiden yhteisellä sopimuksella ollut rauhoitettu.

Vaalipiirilautakunnat aloittavat äänestyslippujen tarkastuslaskennan vaalipäivän jälkeisenä maanantaina. Vahvistettu tulos on valmis keskiviikkona, jolloin kansanedustajien paikat on varmistettu.

Kansanedustaja saa paikkansa puolueen äänillä

Äänestäminen

(MTV3-STT)

Lue myös:

Vaalien tulokset MTV3:n lähetyksessä. Vaalien voittajat ja häviäjät haastatellaan Isossa Pajassa ja tunnelmat välitetään myös vaalivalvojaisista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.