Mainos

Aalto-yliopiston tavoite: Joka kolmas professori pian ulkomailta

Aalto-yliopiston tavoitteena on, että muutaman vuoden päästä kolmasosa sen professoreista on ulkomaalaisia.

Aallon vararehtori Martti Raevaara sanoo, että professoreita jää tällä hetkellä paljon eläkkeelle. Raevaaran mukaan uusia professoreita ei haeta ulkomailta kansainvälisyyden takia, vaan asiantuntemuksensa.

– Lähtökohtana on tietenkin se, että he ovat parhaita alojensa asiantuntijoita, että se kansainvälisyys ei ole valintaperuste. Heidän mukanaan opetusta muuttuu englanninkieliseksi, Raevaara kertoo.

Aalto-yliopistossa koulutus painottuu koko ajan enemmän englannin kieleen. Englannin painotus koskee Raevaaran mukaan kaikkia yliopistoja, ja sen taustalla on valtioneuvoston että opetus- ja kulttuuriministeriön linjaus liittyen yliopistouudistukseen.

– Siinä on oikeastaan kolme tekijää, jotka ovat tärkeitä. Ensinnäkin suomalaisten opiskelijoiden opintoihin pitäisi sisältyä kansainvälinen vaihto, Raevaara sanoo.

Suomen yliopistoihin halutaan myös lisää kansainvälisiä opiskelijoita, koska tällä hetkellä heitä on Suomessa vähemmän kuin muissa Euroopan maissa.

– Kolmas tekijä on se, että Suomessa pitäisi olla yliopistoissa enemmän kansainvälistä henkilökuntaa, professoreita ja tutkijoita. Suomessa luku on noin 6-7 prosenttia akateemisesta henkilökunnasta, kun se Euroopassa on esimerkiksi noin 12 prosenttia, Raevaara taustoittaa.

Kärpäsestä härkänen

Raevaara huomauttaa, että suomenkielistä opetusta on edelleen paljon Aallossa.

– Jos katsotaan kokonaisuutta, niin ehkä tässä on tehty kärpäsestä härkänen. Jos yliopiston perustutkinto on 300 opintopistettä, jossa on siis kandi ja maisteri, niin reilusti yli puolet opinnoista tapahtuu suomen kielellä.

Raevaara näkee, että tulevaisuudessa englanti tulee yliopistoissa suomen rinnalle. Suomea se ei tule hänen mukaansa kokonaan korvaamaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.