Aaliyah, 5, aloitti koulun ja pärjäsi hyvin – sitten äiti sai kuulla karun uutisen: "On sydäntäsärkevää, että tässä ei mietitä yhtään lapsen tunteita"

Pian nerokas vinkki: Näin opetat lapselle kellonaikoja 0:27
Videolla kerrotaan, miten lapselle voi opettaa kellonaikoja.

Virginiassa asuva tyttö oli virheellisesti hyväksytty kouluun, vaikka hän oli osavaltion lain mukaan vielä liian nuori, kertoo Abc 7 Wjla -sivusto

Yhdysvaltain Virginiassa asuva Ashley Bush ilmoitti 5-vuotiaan tyttärensä Aaliyahin John F. Pattie Elementary School -alakouluun tänä vuonna. Kaksi kuukautta koulun alkamisen jälkeen tyttö joutui vetäytymään luokaltaan.

– On sydäntäsärkevää, että tässä ei mietitä yhtään lapsen tunteita, hänen äitinsä päivittelee Abc 7 Wjla -sivustolle.

Virheestä kerrottiin kirjeessä

Ashley sai alueen kouluviranomaisilta kirjeen, jossa kerrottiin, että Aaliyah oli vahingossa hyväksytty koulun listoille, vaikka niin ei olisi pitänyt tehdä.

Virginian osavaltion lain mukaan Aaliyah ei voisi aloittaa koulussa vielä, koska hän ei ollut täyttänyt viisi vuotta 30. syyskuuta mennessä. Tytön syntymäpäivä oli vasta seitsemän päivän kuluttua.

Koulusta kerrottiin ABC 7 -sivustolle, että he eivät voi kommentoida yksittäistapauksia.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Haluaisi tytön jatkavan koulua

ABC 7 -sivusto kysyi Ashleylta, eikö hän olisi voinut itse hoksata virheen. Lisäksi jos yhden lapsen kohdalla tehtäisiin poikkeus, jouduttaisiin niin tekemään myös kaikkien muiden lapsien osalta.

– Ymmärrän tuon näkökulman, mutta jos tyttäreni oli käynyt koulua jo noin kauan, hänen pitäisi antaa jatkaa, eikä häntä pitäisi rangaista koulussa pärjäämisestä ja työntekijän virheestä, Ashley vastasi.

Koulu lupautui lähettämässään kirjeessä maksaman tytön osallistumisen The School Aged Child Care -ohjelmaan. Se tarkoittaa alle kouluikäisille lapsille järjestettyä ohjelmaa.

Ashleyn mukaan se ei kuitenkaan sopisi hänen aikatauluihinsa. Hänen mielestään tyttöä ei pitäisi rangaista enempää toisen ihmisen virheestä. 

Lähde: Wjla.com

Lue myös:

    Uusimmat