Mainos

9/11 katkaisee vaalitaistelun

Kamppailu Yhdysvaltain presidentinvaalien voitosta käy kiivaana republikaanien John McCainin ja demokraattien Barack Obaman välillä. Ylihuomenna politiikka siirtyy kuitenkin sivuraiteelle, kun Yhdysvalloissa muistetaan seitsemän vuoden takaisen terrori-iskun uhreja.

McCain ja Obama julkistivat yhteisen tiedotteen, jonka mukaan he molemmat osallistuvat muistotilaisuuteen Ground Zerolla eli paikalla, jolla World Trade Centerin kaksoistornit sijaitsivat. Kumpikaan ei aio esittää päivän aikana vaalimainoksia televisiossa eikä järjestää vaalitilaisuuksia.

"Me kaikki tulimme yhteen syyskuun yhdentenätoista, emme demokraatteina tai republikaaneina, vaan amerikkalaisina. Yhdistyimme yhdeksi amerikkalaiseksi perheeksi", ehdokkaiden tiedote kertoi.

Lähes 3000 ihmistä menehtyi syyskuun yhdentenätoista 2001, kun terroristit kaappasivat neljä matkustajalentokonetta ja törmäsivät World Trade Centerin pilvenpiirtäjiin New Yorkissa, puolustusministeriön rakennukseen Pentagoniin Arlingtonissa, Virginiassa sekä pellolle Shanksvillessä, Pennsylvaniassa.

Kriitikoiden mukaan ehdokkaiden yhteisesiintyminen vie huomion itse muistotilaisuudelta. Kyseessä on vasta toinen kerta kun McCain ja Obama esiintyvät yhdessä sen jälkeen kun he varmistivat puolueidensa presidenttiehdokkuuden.

Ensimmäinen väittely reilun kahden viikon kuluttua

Kaksikon ensimmäinen yhteisesiintyminen oli nopea yhteiskuvaus Saddleback -kirkossa viime kuussa. Molemmat olivat tuolloin haastateltavina samalla lavalla, mutta haastattelut suoritettiin erikseen. McCain onnistui useimpien arvioiden mukaan tilaisuudessa Obamaa paremmin.

Konkari-McCain olisikin halunnut ottaa mittaa Obamasta useammin. Hän haastoi Obaman vapaamuotoisiin väittely- ja keskustelutilaisuuksiin, mutta yksityiskohtien hiominen osoittautui ylivoimaiseksi. Niinpä kaksikon ensimmäinen varsinainen väittely nähdään vasta TV-kameroiden edessä 26. syyskuuta.

Kaikkiaan pääehdokkaat kohtaavat kolmessa väittelyssä ennen vaalipäivää, 4. marraskuuta. Lisäksi varapresidenttiehdokkaat Sarah Palin (R) ja Joe Biden (D) ottavat mittaa toisistaan yhdessä väittelyssä lokakuun alussa.

(MTV3)

Lue myös: |

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.