Mainos

89-vuotiaan naisen murhannut nuori mies osti heti murhan jälkeen sipsejä – ei hyväksy tuomiotaan

Amir Amiri, 21, murhasi 89-vuotiaan naisen Ruotsin Norsjössa ja jätti tämän jätehuoneeseen. Heti murhan jälkeen Amiri osti kaupasta tupakkaa, sipsejä ja energiajuomaa.

Expressen uutisoi murhasta, joka tapahtui viime vuoden lokakuussa Norsjössa, Ruotsin Västerbottenissa. Naapurit löysivät tuolloin murhatun naisen jätehuoneesta. Todisteet johtivat 20-vuotiaan Amir Amirin luo. Syyttäjän ja oikeuden mukaan mies iski naista tylpällä välineellä kuolettavasti päähän.

Käräjäoikeus tuomitsi Amirin murhasta ja huumausainerikosta 14 vuodeksi vankeuteen. Lisäksi vankeustuomion jälkeen afganistanilainen Amiri karkoitetaan Ruotsista ilman oikeutta palata maahan.

Mies ei kuitenkaan hyväksynyt tuomiotaan ja valitti tuomiosta hovioikeuteen, joka pysyi käräjäoikeuden päätöksessä.

Naisen verta löytyi Amirin sukasta

Mies on jatkuvasti kieltänyt sekaantuneensa murhaan, eikä hän suostu maksamaan vahingonkorvauksia murhatun naisen pojille. 

Amiri on antanut erilaisia lausuntoja hanskoista ja kengistä, jotka hänellä oli päällä murhan aikaan. Hän lisäksi vaihtoi vaatteet murhapäivänä, mutta ei myöntänyt sitä, ennen kuin hänelle näytettiin valvontakameralkuvaa hänen liikkeistään.

Raskauttavin todiste murhasta oli naisen veri, jota löytyi yhdestä Amirin sukista.

Osti sipsejä heti murhan jälkeen

Sekä käräjä- että hovioikeus katsoi murhan motiivina olleen rahantarve. Amiri oli itse ennen murhaa sanonut, että hänellä ei ollut rahaa ruoan ostamiseen. Poliisin mukaan hänen asunnostaan ei etsinnöissä löytynyt muuta ruokaa, kuin muutama kananmuna.

Pian murhan jälkeen Amirin nähtiin menevän ruokakauppaan, josta hän osti tupakkaa, energiajuomaa ja sipsejä setelitukolla, joka hänellä "yhtäkkiä oli".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.