Ex-poikaystävä sai tuomion Milla Arosen murhasta – ruumista ei ole löydetty vieläkään

Milla Arosen ex-poikaystävä tuomittiin elinkautiseen murhasta – rikosoikeuden professori arvioi viimeisintä käännettä 7:07
MTV Uutiset Live: Milla Arosen ex-poikaystävä tuomittiin elinkautiseen murhasta – rikosoikeuden professori arvioi viimeisintä käännettä.

Turun hovioikeus on tuominnut Milla Arosen ex-poikaystävän murhasta elinkautiseen vankeuteen. 

Hovioikeus korotti Varsinais-Suomen käräjäoikeuden vuosi sitten kesäkuussa antamaa tuomiota, ja tuomitsi Jyri Kristian Niemisen, 26, murhasta elinkautiseen vankeuteen. Murhan lisäksi Nieminen tuomittiin törkeästä petoksen yrityksestä, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Hän joutuu myös maksamaan uhrin omaisille 30 000 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä. 

Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli tuominnut Niemisen muun muassa törkeästä kuolemantuottamukseta kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen. 

Syyttäjä oli valittanut käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen ja vaatinut miehelle tuomiota murhasta.

Tuomion mukaan taustalla olivat miehen rahavaikeudet. Mies oli saanut haltuunsa Arosen matkapuhelimen, verkkpankkitunnukset ja pankkikortin. Hän oli hakenut erilaisia lainoja Arosen nimiin 57 400 euron edestä. Yksi 2 500 euron laina oli maksettu tilille, jonka mies oli yrittänyt seuraavana päivänä nostaa. 

– Nieminen on valinnut syrjäisen tekopaikan ja myöhäisen tekoajan mahdollistaakseen tekonsa salaamisen. Nämä ja muut Niemisen toimet ennen ja jälkeen Milla Arosen kuoleman osoittavat teon suunnittelua. Teon motiivi on ollut taloudellisen hyödyn hankkiminen, hovioikeus toteaa tuomiossaan. 

Hovioikeus piti tekoa myös kokonaisuutta arvostellen törkeänä. Nieminen määrättiin heti vangittavaksi. 

Nieminen on tunnustanut aiheuttaneensa Arosen kuoleman lyömällä tätä kerran kasvoihin sellaisella voimalla, että tämä meni elottomaksi.

Poikkeukselliseksi jutusta tekee se, että 21-vuotiaan Milla Arosen ruumista ei ole vieläkään löydetty, joten näin myöskään henkirikoksen tekotavasta ei ole näyttöä. Mies itse kertoi hävittäneensä ruumiin lähisukulaistensa pihalla sijaitsevaan yleisroskikseen muoveihin käärittynä.

Arosen kuolemaan johtaneet tapahtumat saivat alkunsa autoajelulla kesäkuussa 2019. Ex-pariskunta oli päätynyt viettämään yhdessä viikonloppua. Alkukesän aamuyön tunteina he ajelivat epäillyn autolla syrjäisellä hiekkatiellä, joka johtaa Somerniemeltä Kiikalan lentokentälle.

Katosi kesken varusmiespalveluksen

Arosen puhelin paikannettiin viimeisen kerran Someron keskustaan sunnuntaina aamukahdeksalta. Sen jälkeen laite sammui. Nainen suoritti asepalvelusta Porin prikaatissa Säkylässä. IIlan tullen hänen piti palata viikonloppuvapailta varuskuntaan, mutta toisin kävi.

Kesä kului ja Aronen ilmoitettiin kadonneeksi. Vielä elokuussa poliisi piti mahdollisena, että nainen olisi kadonnut omasta tahdostaan.

Henkirikosepäilyt vahvistuivat poliisin teknisen tutkinnan perusteella. Someron keskustassa sijaitsevasta pankkiautomaatista oli yritetty nostaa rahaa Arosen kortilla vain puolisen tuntia ennen kännykän sammumista.

Nostoa yrittänyt henkilö, entinen poikaystävä, oli valvontakamerakuvissa peittänyt kasvonsa.

Elokuun lopussa 2019 Arosen ex-poikaystävä vangittiin taposta epäiltynä. Vaiteliaalla miehellä ei sanojensa mukaan ollut mitään tekemistä Arosen katoamisen tai mahdollisen henkirikoksen kanssa. 

Mies pysyi kuukausien ajan kiistolinjalla.

Joulukuussa tapauksen tutkinta oli loppusilausta vaille valmis. Esitutkintapöytäkirjakin oli jo lähetetty niin sanotulle loppulausunnolle.

Pidätyksestään saakka Turun Saramäen vankilassa tutkintavankeudessa ollut epäilty tuli tässä vaiheessa toisiin ajatuksiin. Hän tunnusti surmanneensa Arosen ja hävittäneensä ruumiin.

"Kiistin kaiken, kun niin päätin"

Miestä kuultiin myös hovioikeuden käsittelyn yhteydessä. Miehen mukaan hän ei kertonut totuutta Arosen kuolemasta poliisille siksi, koska poliisi käyttäytyi hänestä asiattomasti. Hänen mukaansa hänelle puhuttiin asiattomasti uhkaillen elinkautisella vankeudella silloin, kun hänen avustajansa ei ollut paikalla. Tämä aiheutti hänen mukaansa sellaisen vihan, ettei mies halunnut enää kertoa näille tapahtuneesta.

– Kiistin kaiken kun niin päätin, mies sanoi hovioikeuden istunnossa toukokuussa. 

Epäillyn kertoman mukaan autossa oli alettu tapella vanhoista, suhteeseen liittyneistä asioista. Tilanne oli kärjistynyt kiivaaksi riidaksi.

Mies oli lyönyt Arosta kasvoihin niin lujaa, että nainen oli mennyt hengettömäksi. Kuulusteluissa hän kertoi ajaneensa kotiin ruumis auton takakontissa. Hautarauhan rikkominen liittyy tähän tapahtumakulkuun.

Poliisi etsi ruumista maastosta Someron alueelta ja suhtautui skeptisesti epäillyn kertomukseen ruumiin kätkemisestä yleisroskikseen. Toistaiseksi mitkään tutkintalinjat eivät ole tuottaneet tulosta.

Syytetty oli ennen tekoa jäänyt työttömäksi ja oli sanojensa mukaan keskustellut Arosen kanssa raha-asioista. Tutkinnassa nousikin keskeiseksi asiaksi myös se, yrittikö mies hyötyä surmasta taloudellisesti.

Surman jälkeen hän yritti ottaa Arosen nimiin velkoja, ja onnistuikin siinä osittain.

Lue myös:

    Uusimmat