88-vuotias leski sai muistonsa takaisin – 70 vuotta vanhat rakkauskirjeet löysivät omistajansa sosiaalisen median avulla

Mies löysi rakkauskirjeen yli 40 vuoden takaa 1:48
Tapaus ei ole ainoa laatuaan! Tämä mies löysi rakkauskirjeen yli 40 vuoden takaa

70 vuotta erilaisilla ullakoilla maanneet rakkauskirjeet pääsivät viimein oikean omistajansa luo.

Kim Rowe teki ullakoltaan yllätyslöydön, josta tuli somesensaatio. Ullakkoa siivonnut Kim löysi yllättäen laatikollisen rakkauskirjeitä vuosilta 1948–1949. Kirjeet olivat Norma Hall -nimisen, Englannin Kentissä asuneen naisen ja armeijassa palvelleen Bob Beasleyn välistä kirjeenvaihtoa, kertoo BBC.

Kimin äiti oli säilönyt kirjeet 20 vuotta aiemmin, kun hänen tuttavansa oli löytänyt ne oman siivousurakkansa aikana. Tuttava oli aikonut viskata kirjeet roskiin, mitä Kimin äiti ei sallinut.

Kimin äiti Cherry ei kuitenkaan ehtinyt löytää rakastavaisia. Hän itse kuoli vuonna 2016.

Haki apua somesta

Löydettyään kirjeet uudelleen Kim päätti kääntyä sosiaalisen median puoleen: hän julkaisi kirjeistä kuvan Facebookissa.

Mystisistä kirjeistä tuli somehitti. Kuva jaettiin yli 11 000 kertaa.

Nyt 88-vuotias Norma löytyi

Pian Kim saikin käsiinsä osoitteen: eräs hänen Facebook-ystävistään kaivoi esiin tiedon rakkauskirjeitä lähetelleen parin avioitumisesta.

– On niin ihastuttavaa löytää kirjeet ja tietää, että he oikeasti menivät naimisiin, Bobin oikean nimen esiin kaivanut Christine Webster kirjoitti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kim lähetti kirjeen saamaansa osoitteeseen ja lupasi lähettää kirjeet oikeille omistajilleen. Hän kuitenkin liitti mukaan ukaasin, jossa kertoi haluavansa kirjeet takaisin, mikäli osoite sittenkin olisi väärä.

Kävi ilmi, että kyseessä todella oli kirjeitä omin käsin kirjoittanut Norma Beasley, omaa sukua Hall. Nyt 88-vuotias rouva oli ihastunut Bobin juttelevaiseen luonteeseen 1940-luvulla. Pari oli aluksi ollut ystäviä, mutta avioitunut lopulta.

Norma yllättyi kirjeestä, sillä hän ei tiennyt rakkausviestiensä olevan enää olemassa. Nainen kiiruhti vastaamaan Kimin viestiin.

Luuli kirjeiden kadonneen 

Norma ja Bob avioituivat pian miehen palattua kotiin Egyptistä ja Lähi-Idästä.

– Kirjoitimme toisillemme aluksi ystävinä, mutta sitten siitä tuli jotakin enemmän. Hän kertoi minulle elämästään ja minä kerroin, mitä tapahtuu kotona. En usko, että elämäni oli niin mielenkiintoista kuin hänen elonsa Egyptissä, Norma muistelee.

– En edes tykännyt kirjoittaa kirjeitä, mutta kirjoitin hänelle joka viikko. Lähetin hänelle lehden joka viikko.

Bob ja Norma. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ei kykene vielä avaamaan rakkaita muistoja

Bob menehtyi vuonna 2018. Norma on onnellinen siitä, että sai kirjeet kotiin, mutta hän ei ole vielä kyennyt avaamaan niitä – Bobin poismenosta on vielä liian vähän aikaa.

– Kirjeet ovat edelleen alkuperäisissä kuorissaan, joihin ne panin. En voi lukea niitä vielä, nainen sanoo.

Kirjeet olivat alun perin säilytyksessä Norman vanhempien kodissa. Norma epäilee, että ne unohtuivat muuttokuormasta perheen muuttaessa.

– Ajattelin, että ne ovat ikiajoiksi mennyttä, Norma sanoo.

Kim ja Norma ovat vaihtaneet myös puhelinnumeroita ja aikovat pitää yhteyttä. He ovat myös alkaneet kirjekavereiksi!

Lähteet: BBC.comFacebook.com

Lue myös:

    Uusimmat