80-luvun Floridassa naisia piinannut "Tyynyliinaraiskaaja" saatiin vihdoin kiinni – oma poika narautti vahingossa lähes 40 vuotta myöhemmin

1:29
Video: Floridassa naisia 80-luvulla piinannut Tyynyliinaraiskaaja saatiin kiinni vuosikymmenten jälkeen

Vuosien ajan "Tyynyliinaraiskaajaksi" nimitetty mies piinasi naisia 1980-luvun Floridassa, Yhdysvalloissa. Nyt lähes 40 vuoden jälkeen Miamin yksi etsityimmistä rikollisista odottaa oikeuden tuomiota. 

Floridassa 1980-luvun alussa tuntematon mies kiipesi öisin asuntojen ikkunoista sisään ja raiskasi yli 40 naista veitsellä uhaten. Hän oli teoissaan röyhkeä ja palasi usein rikospaikalle tai sen lähelle; yhden uhrin asuntoon hän murtautui myöhemmin uudelleen ja masturboi hänen alusvaatteisiinsa. 

Hänen kasvonsa oli aina peitetty tyynyliinalla, t-paidalla tai muulla kangaspalalla, ja häntä alettiin kutsua nimellä "The Pillowcase Rapist", eli Tyynyliinaraiskaaja.

Ennennäkemätön miesjahti

Tapauksia oli niin paljon, että Miami-Daden piirikunnan poliisi perusti tutkimusryhmän, joka keskittyi Tyynyliinaraiskaajan kiinnisaamiseen.

Ryhmä kävi läpi kymmeniä vihjeitä ja johtolankoja, sekä järjesti valvontaa joillekin asuinalueelle, sillä raiskaajan tiedettiin seuraavan uhrejaan etukäteen, kertoo paikallislehti Miami Herald

Raiskaajaa kutsuttiin Miamin historian etsityimmäksi mieheksi, ja Miamissa elettiin pelossa useita vuosia. Lehden rikostoimittaja Edna Buchanan voitti tapauksen uutisoinnista myöhemmin arvostetun Pulitzer-palkinnon. 

Kaikki tutkintalinjat kuitenkin päättyivät tuloksettomina, joten tutkintaryhmä lakkautettiin vuonna 1987, ja tapaus julistettiin "kylmäksi".

Yhteys löytyi sattumalta

Lähes 40 vuotta myöhemmin tutkijoita kuitenkin onnisti. Jokin aika sitten poliisi pidätti miehen, jonka dna-näyte yhdistyi aikoinaan eräältä Tyynyliinaraiskaajan rikospaikalta otettuun näytteeseen. 

Kun tutkijat yhdistivät dna-näytteen muihin johtolankoihin ja tuntomerkkeihin, he saivat selville, että ihmisiä vuosia piinannut raiskaaja on todennäköisesti tämän pidätetyn miehen isä.

Tutkijat ovat nyt vakuuttuneita, että Tyynyliinaraiskaaja on 61-vuotias floridalainen Robert Eugene Koehler, joka on vuonna 1991 tuomittu raiskauksesta. Hänet on rekisteröity seksuaalirikolliseksi alueella, mutta tuomion aikaan heidän dna-näytteitään ei lisätty poliisin tietokantaan.

Koehlerille on luettu syyte yli 40 raiskauksesta ja hänet on vangittu ilman takuiden mahdollisuutta. Koehler on itse kiistänyt syyllisyytensä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja