Kahden nuoren naisen murha pysyi mysteerinä lähes 50 vuotta – nyt poliisi pidätti 80-vuotiaan miehen

Kylmäävä murha selvisi lähes 50 vuotta myöhemmin 1:58
Näin Janice Pietropolan ja Lynn Seethalerin kylmäverinen murha ratkesi.

Pittsburghilaiset 19-vuotiaat Janice Pietropola ja Lynn Seethaler olivat rantalomalla Virginia Beachin kaupungissa vuonna 1973, kun heidät murhattiin kylmäverisesti motellissa. Heitä oli kuristettu, viillelty ja ammuttu. Pietropola myös raiskattiin.

Hyytävä tapaus pysyi selvittämättömänä peräti 46 vuoden ajan. Tapaus oli poliisin tutkinnassa vuoteen 1988, mutta tekijää ei löytynyt, ja tutkinta pantiin jäihin.

Tutkinta aloitettiin kuitenkin uudelleen viime syksynä, kun poliisi sai vahvan vihjeen. Kuluvan viikon maanantaina New Yorkin poliisi sai epäillyn tekijän satimeen, kun se pidätti 80-vuotiaan miehen epäiltynä teoista.

Epäillyn jäljille päästiin vertailemalla rikospaikalta löytyneitä DNA-todisteita kansalliseen tietopankkiin. Miehen DNA-tiedot ovat tallentuneet tietopankkiin, sillä hän on tuomittu useista rikoksista New Yorkissa, jossa hän on asunut vuodesta 1990.

Poliisipäällikkö Jim Cervera ei paljastanut, mitä DNA:ta epäillyn jäljille pääsemiseksi käytettiin. Cervera tyytyi toteamaan, että tutkinnassa käytettiin kehittynyttä teknologiaa, joka ei ollut aiemmin saatavilla.

– Tavoitteenamme on tuoda oikeutta uhreille ja heidän perheilleen ja rauhoittaa tapaus saattamalla se loppuun asti, Viriginia Beachin poliisin edustaja Linda Kuehn sanoi New York Timesin mukaan.

Lähteet: CNN, New York Times

Lue myös:

    Uusimmat