8-vuotiasta kiusattiin, koska muut lapset pitivät häntä ”outona” – tytöllä olikin korkeampi älykkyysosamäärä kuin Einsteinilla!

Lapsinero valmistui valmistui korkeakoulusta vain 11-vuotiaana 0:44
Lapsinero valmistui valmistui yliopistosta vain 11-vuotiaana

Meksikolaisen pikkutytön älykkyysosamäärä on korkeampi kuin  Albert Einsteinilla tai Stephen Hawkingilla. Asiasta uutisoi muun muassa Yucatan Times -uutissivusto.

Olemme aiemmin kertoneet 9-vuotiaasta lapsinerosta. Myös Meksikosta löytyy 8-vuotias  Adhara Perez, joka opiskelee tällä hetkellä kahdessa eri yliopistossa ja haaveilee astronautin urasta.

Äiti pysyi tukena, kun muut lapset kiusasivat

Kun ihmelapsi Ahdara oli kolmevuotias, hänelle diagnosoitiin Aspergerin oireyhtymä.

– Minua pilkattiin koulussa, kertoo Adhara.

Adhara on kotoisin Tlahuacin slummialueelta, Meksikosta.

Adharan luokkakaverit haukkuivat häntä oudoksi ja opettajat ajattelivat, ettei hänellä ollut akateemista tulevaisuutta. Adharan äiti Nallely Sanchez ei voinut käsittää muiden käytöstä eikä halunnut lapsensa kärsivän.

– Näin kun Adhara leikki muiden lapsien kanssa ja hänet lukittiin taloon sisälle. He alkoivat nimitellä häntä kummajaiseksi ja potkivat talon seiniä. Joten, en halunnut lapseni enää kärsivän, Nallely kertoo.

– Adhara kertoi minulle, ettei enää halunnut mennä kouluun ja hän oli masentunut. 

Adharan opettajat kertoivat Nallelylle, että Adhara nukkui tunneilla eikä nähnyt vaivaa opiskelun eteen.

Nallely kuitenkin tiesi, että hänen tyttärensä oli todella lahjakas matemaattisissa aineissa. Adhara hallitsi hyvin esimerkiksi algebraa tai jaksollisen järjestelmän. Joten Nallely vei tyttärensä terapiaan ja silloin psykiatri suosittelikin koulua, jossa oli erityisen älykkäitä lapsia.

Yksityiskoulu vahvisti sen, että Ahdaralla oli hämmästyttävän korkea älykkyysosamäärä: 162. Albert Einsteinin älykkyysosamäärän uskotaan olleen 160.

Yksityiskoulusta tarjottiin opetusta, jossa opetus menisi Adharan oman tason mukaan, mutta taloudellisten vaikeuksien vuoksi koulutus oli rajallista.

Ihmelapsi haaveilee astronautin urasta

Adharan lahjakkuus mahdollisti sen, että hän pääsi ala-asteelta 5-vuotiaana, yläasteelta 6-vuotiaana ja lukiosta 8-vuotiaana. Tällä hetkellä hän opiskelee kahta verkkotutkintoa: tuotantotekniikkaa matematiikan UNITEC-laitoksessa sekä systeemitekniikkaa CNCI-laitoksessa. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Adhara unelmoi, että pääsisi Arizonan yliopistoon opiskelemaan astrofysiikkaa.

Nallely tukee tytärtään sekä hänen unelmiaan. Nallely aikoo viedä tyttärensä Yhdysvaltoihin yliopiston pääsykokeita varten, ja hän toivoo, että Adhara saisi stipendin. Tämän takia Nallely itse opiskelee nyt englantia.

Lisäksi Adhara on valittu Forbesin mukaan Meksikon 100 menestyneimmän naisen joukkoon. Adhara on myös julkaissut kirjan nimeltään Do not give up. Kirjassa hän jakaa tarinansa siitä, millaista on olla sekä lapsinero, että kiusaamisen uhri.

Lue myös:

    Uusimmat