9-vuotias "lapsinero" valmistuu pian yliopistosta – aikoo seuraavaksi opiskella tohtorintutkinnon ja "vähän lääketiedettä"

2:05:36
Huikeaa tämäkin! 9-vuotias Veera keksi tehdä hiusdonitseja heijastinkankaasta.

Mitä sinä teit 9-vuotiaana? Lapsineroksi tituleerattu Laurent, 9, valmistuu yliopistosta ja aikoo jatkaa suorittamaan tohtorintutkintoa.

Laurent Simons valmistuu pian Eindhovenin yliopistosta. Tässä ei olisi mitään kovin erityistä, ellei Laurent olisi 9-vuotias. Nuorta miestä onkin tituleerattu lapsineroksi, kertoo CNN.

Kykenee sisäistämään suuria määriä tietoa

Laurentin isä Alexander ja äiti Lydia olettivat pojan isovanhempien liioittelevan, kun nämä kuvasivat poikaa erityislahjakkaaksi. Pian Laurentin opettajat kuitenkin sanoivat samaa. Lapsi kykeni helposti sisäistämään suuria määriä tietoa.

– Meille kerrottiin, että hän on kuin sieni, isä Alexander sanoo.

Laurentin perheessä on lääkäreitä, mutta kukaan ei osaa sanoa, miksi Laurent kykenee oppimaan niin nopeasti. Lydiallaon oma teoriansa.

– Söin paljon kalaa raskauden aikana, hän kuvaili haastattelussa.

"Nopein oppilas, joka meillä koskaan on ollut"

Laurent opiskelee sähköinsinöörin kandidaatintutkintoa, ja yliopiston henkilökunta kuvailee häntä "yksinkertaisesti erityiseksi". Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Laurent valmistuu joulukuussa 2019.

Laurent. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä. 

Opintojohtaja Sjoerd Hulshofin mukaan Laurent on saanut suorittaa kurssinsa muita nopeammin, ja näin toimitaan myös muiden lahjakkaiden oppilaiden kanssa, mikäli he tarvitsevat säätövaraa aikatauluihinsa.

– Laurent on nopein oppilas, joka meillä koskaan on ollut. Hän ei ole vain hyperälykäs, vaan myös hyvin sympaattinen poika, Hulshof kuvailee.

Haluaisi opiskella myös "vähän lääketiedettä"

Nuori mies ei suinkaan aio tyytyä näihin papereihin, vaan jatkaa tohtorintutkinnon suorittamiseen, isä Alexander kertoo. Laurent kertoo, että haluaisi opiskella myös "vähän lääketiedettä".

Perhe huolehtii siitä, että Laurent saa myös olla lapsi ja nauttia elämästään. Laurent tykkää leikkiä koiransa kanssa ja pelaa myös monien muiden nuorten tapaan pelejä puhelimellaan.

– Emme halua, että hänestä tulee liian vakava. Poika tekee, mitä haluaa. Meidän täytyy löytää tasapaino lapsena olemisen ja hänen lahjakkuutensa välillä, Alexander sanoo.

Jatkopaikkoja on jo tarjottu

Laurentilla on jo selkeä suunnitelma tulevaisuutensa suhteen: hän haluaisi kyetä kehittämään keinotekoisia elimiä. Moni yliopisto on jo ilmaissut kiinnostusta Laurentiin.

Nuori mies aikoo kuitenkin tutkintonsa suoritettuaan pitää ansaitun loman ennen kuin päättää, mihin jatkaa opiskelemaan.

Lähde:  CNN.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja