8-vuotias amerikkalaistyttö kuoli covid-19-taudin komplikaatioiden vuoksi – perhe kehottaa ottamaan viruksen vakavasti: "Emme halua muiden kokevan samaa"

Amerikkalainen 8-vuotias menehtyi koronaviruksen vuoksi 1:34
Amerikkalainen 8-vuotias menehtyi koronaviruksen vuoksi

8-vuotias Aurea menehtyi covid-19-taudin komplikaatioiden seurauksena Yhdysvalloissa. Nyt perhe toivoisi, että muut ottavat viruksen vakavasti.

Amerikkalainen 8-vuotias menehtyi koronaviruksen vuoksi Pohjois-Carolinassa. Aurea Soto Morales kuoli covid-19-taudin komplikaatioiden seurauksena, kertoo Metro.

Surullisin sydämin kerron, että Aurea menehtyi 1. kesäkuuta 2020, perheen läheisten perustamalla joukkorahoitussivulla todetaan.

Sisko Jennifer vahvisti uutisen medialle. CNN:n mukaan aluksi virukseen sairastuivat perheen vanhemmat, ja myöhemmin myös Aurea ja tämän sisko.

"Hän oli hyvin terve, hän tykkäsi käydä ulkona"

Jennifer kertoo, että Aurea sai pian koronavirusoireiden alkamisen jälkeen jonkinlaisen kohtauksen, ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Perheen mukaan lapsen aivoissa oli turvotusta kohtauksen jälkeen, ja hän vajosi koomaan. Aureaa ei voitu pelastaa

Hän oli hyvin terve, hän tykkäsi käydä ulkona. Hän oli itsevarma pikku tyttö, hän halusi aina, että otan hänestä kuvia, Jennifer kuvaili CNN:lle.

Jenniferin mukaan perhe haluaa nyt muistuttaa muita siitä, että koronavirus on vaarallinen, ja se voi iskeä myös muihin kuin ikääntyneisiin tai muihin riskiryhmiin.

Kaikki yhdistävät sen vanhoihin ihmisiin, he ajattelevat, että vain ikääntyneet voivat saada sen, mutta se ei ole totta. Siskoni sai sen, Jennifer kommentoi.

"Jokainen pieni asia voi auttaa pelastamaan hengen"

Jenniferin mukaan perhe anoo muita esimerkiksi pysyttelemään kotona, jos olo tuntuu kipeältä. He myös toivovat, että yritykset jatkavat pintojen desinfiointia ja asiakasmäärien rajaamista.

Jokainen pieni asia voi auttaa pelastamaan hengen. Emme halua muiden vanhempien kokevan samaa kuin me käymme läpi.

Lapselle joukkorahoituksella kerätyt varat tullaan käyttämään sairaala- ja hautajaiskuluihin.

Perheemme arvostaa ylitsevuotavaista tukeanne. Tyttäreni nimessä, Soton perhe kiittää teistä jokaista, isä Salvador kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat