8.11. Suklaakakku ja savuporokiekot

Suklaakakku

Taikina riittää noin halkaisijaltaan 26 cm vuokaan

  • Pohja:
  • 8 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 3 dl kuohukerma
  • 1 dl hunajaa
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • 2 rkl rommia tai konjakkia
  • Kuorrutus:
  • 1 dl kermaa
  • 150 g tummaa suklaata

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaakao- ja leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun täytekakkuvuokaan, jossa keraaminen pohja ja paista kypsäksi 180 asteisessa uunissa.

Mittaa kulhoon kerma, hunaja, rommi ja kaakaojauhe. Sekoita sähkövatkaimella varovasti kiinteäksi kreemiksi. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä välit kaakaotäytteellä. Tasoita reunat.

Kiehauta kerma, lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kun seos on jäähtynyt, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla reunoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Savuporokiekot

  • 1 pkt valmista voitaikinaa (tai itse tehtyä)
  • 2 dl savupororouhetta tai savuporoa paistina ja hienoksi silputtuna
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl kuivattuja puolukoita
  • kananmunaa voiteluun

Kauli voitaikina ohueksi levyksi silikonisen leivinalustan päälle. Sekoita puolukat juuston joukkoon ja voitele voitainalevy. Ripottele päälle pororouhetta. Kääri rullalle ja leikkaa noin 1 cm paksuisia kiekkoja. Paista kiekot 200 asteisessa uunissa silikonisen leivinalustan päällä n. 15 min.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat