Italialaismiljonääriltä pysäyttävä väite: uskoo sairastaneensa koronaviruksen jo joulukuussa – "Lääkärini ei voinut käsittää, mitä oli tekeillä"

2:35
F1-asiantuntija Ossi Oikarinen uusista kisaperuutuksista: "Mullistaa aika rajusti"

Italialainen F1-piireistä tuttu miljonääriplayboy Flavio Briatore kertoo olleensa kovassa kuumeessa joulukuussa. Hänen oireensa vastaavat koronaviruksen taudinkuvaa.

F1-pomona ja kuskien managerina vuosikymmeniä työskennellyt Flavio Briatore on kertonut italialaiselle tv-yhtiölle LA7:lle pysäyttävän tiedon haastattelussaan.

Kiina myönsi vasta vuoden 2019 viimeisenä päivänä, että se kamppailee vaarallisen ja tarttuvan virustaudin kanssa Wuhanissa. Briatore uskoo kuitenkin sairastaneensa taudin jo sitä ennen Italiassa.

– Olin sairaana joulukuussa. Minulla oli erittäin korkea kuume, kipua keuhkoissani ja hengenahdistusta. Sitä kesti kymmenisen päivää. Lääkärini ei voinut käsittää, mitä oli tekeillä, Briatore kertoi LA7:lle Grand.px-sivuston mukaan.

69-vuotiaan Briatoren mukaan hänet tutkittiin perusteellisesti röntgenkuvineen ja CT-kuvauksineen. Hänen keuhkossaan näkyi varjostuma, joka ei kuitenkaan ollut syöpä.

– Sen jälkeen kun virus alkoi levitä Italiassa, lääkärini sanoi, että minulla täytyi olla koronavirus aiemmin. Onnekseni olen jo toipunut siitä, Briatore kertoi.

Jos Briatorella todella on ollut koronavirus, se saattaa olla uutta tietoa Italian terveysviranomaisille, jotka ovat yrittäneet tuloksetta löytää taudin maahan tuonutta kantajaa eli niin kutsuttua potilas numero nollaa.

Sittemmin potilas nollan etsinnöistä on lehtitietojen mukaan luovuttu, sillä tartuntojen määrä lasketaan jo kymmenissä tuhansissa. Italiassa on kuollut yli 6 800 viruksen saanutta.

Briatoren mukaan kaikkien maiden johtajat ovat aliarvioineet viruksen vaarallisuuden.

– Kukaan ei ottanut sitä vakavasti.

– Tammikuussa WHO (Maailman terveysjärjestö) käski kaikkia valmistautumaan, eikä kukaan tehnyt niin. Se oli virhe poliittisen maailman johdolta, Briatore tylytti.

F1-maailmasta Briatore muistetaan parhaiten työstään Benettonin ja Renault’n tallipäällikkönä sekä espanjalaiskuski Fernando Alonson managerina.

Satojen miljoonien eurojen arvoisen omaisuutensa Briatore teki pääasiassa Benetton-konsernissa 1980-luvulla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja