Eija-Liisaa ei ikinä uskoisi kuusikymppiseksi! Neljän lapsen isoäidin ulkonäkö hämmästyttää

58-vuotias Eija-Liisa on uskomattoman nuorekkaan näköinen! 0:35

Neljän lapsen isoäiti sanoo, että kehut ulkonäöstä lämmittävät, mutta lämpöä pitää jakaa myös muille.

Eija-Liisa Suomela, 58, on juuri vapautunut ”mummiduunista”. Nyt neljän rakkaan lapsenlapsen isoäiti suunnittelee rullaluistelua Turun kauniissa kevätsäässä.

– Jos ulkona on hieno ilma, pitää ottaa kaikki ilo irti. Kyllä siellä salilla ehtii sitten huonoina päivinä olla.

Nauravainen ja iloa huokuva Eija-Liisa näyttää ikäisekseen hyvin nuorelta – häntä ei hevin uskoisi liki kuusikymppiseksi.

Urheilullinen mummi nauttii ulkoilusta

Nuorekkuuden salaisuus saattaa osin piillä Eija-Liisan sporttisessa ulkomuodossa. Sen hän on saavuttanut monipuolisella liikunnalla. Nainen nauttii rullaluistelun lisäksi kävelyistä, rapputreeneistä ja erityisesti vesijuoksusta.

– Samppalinnan maauimala aukeaa kahden viikon päästä. Sinne menen vesijuoksemaan joka päivä. Se on sellainen ”happy happy” -juttu kesällä.

Ulkona urheillessaan Eija-Liisa suojaa ihonsa peittävillä vaatteilla, mutta uimapuvussa hän turvautuu aurinkorasvaan.

– Laitan plus 50 suojakertoimen aurinkorasvaa. Olenhan itsekin plus 50, hän toteaa humoristisesti.

Talvisin aktiivinen mummi siirtyy talviurheilulajeihin ja luisteluradalle. Siellä ei neitokaisten tavoin kaunoluistimilla vedellä, vaan jalkaan solahtavat hokkarit.

Vaatimattomuus kaunistaa

Eija-Liisa saa kuulla ulkonäöstään usein positiivista palautetta. Sitä toki kuuntelee mielellään, mutta ei Eija-Liisa siitä ylpisty.

– Olen hyvin vaatimaton. Ulkonäkö on vain ulkonäköä.

Nuorekkuudestaan huolimatta Eija-Liisa tietää hyvin oman ikänsä.

– Täytän kesällä 59 vuotta, mutta en tunne itseäni mieleltäni sen ikäiseksi. Minussa on vähän semmoista Pikku Myytä ja Peppi Pitkätossua, hän nauraa.

Iloinen pilke silmäkulmassa nuorentaa. Ilon kautta Eija-Liisa muutenkin elää. Kehut ulkonäöstä lämmittävät, mutta nainen ei jätä lämpöä itseensä, vaan jakaa sen.

– On hirveän tärkeää huomata, mitä pystyt antamaan itsestäsi ihmisenä muille. Voit saada jonkun huonon päivän hyväksi, kun itse osoitat sisäistä hyvyyttä ja iloa.

Rento asenne elämään

Kypsään ikään ehtinyt nainen ei itseensä erityisemmin jaksa panostaa. Arkena hän kulkee meikittä, luonnonkiharat hiukset nutturalla, vain sisäinen hehku ja hymy kaunistajanaan. Kun arkena on meikkaamatta, tuntuu juhlaan laittautuminen sitäkin suuremmalta ilolta, melkeinpä luksukselta.

– Täytyy sanoa, ettei minulla ole mitään kauneusvinkkiä. Olen vähän liiankin laiska hoitamaan ihoani. Onneksi olen äidin puolelta perinyt hyvän ihon.

Kyllä Eija-Liisa kolme-neljä kertaa vuodessa kosmetologina työskentelevän ystävänsä luona vierailemassa käy, omaksi ilokseen.

– En koe, että tarvitsisin niin hirveästi erikoisia hoitoja, mutta kyllä nautin mennessäni kosmetologille tai kampaajalle. Se on sitä omaa aikaa.

Eipä Eija-Liisa myöskään ravinnossa turhaan kursaile. Dieetit ovat pannassa, samoin itsensä punnitseminen. Liikuntaa, töitä ja ihmissuhteita jaksaa perusruoan voimin.

– Syön vaikka pullan päivässä, jos siltä tuntuu.

Pullan lisäksi Eija-Liisalle maistuu silloin tällöin lasi punaviiniä. Se maistuu nautinnolliselle elämälle.

Huonot päivät selätetään ulkoilulla

Eija-Liisa kertoo nauttivansa elämästänsä, mutta aina ei niin ole ollut. Takana on iso selkäleikkaus. Toinenkin oli edessä, mutta Eija-Liisa sopi lääkärinsä kanssa, että kuntouttaa itse itsensä. Peppi Pitkätossulla tarmoa riittää.

Eija-Liisa uskoo, että nuorekkuuteen vaikuttaa ihmisen oman positiivisen asenteen lisäksi oma ja läheisten terveys sekä tyytyväisyys siihen, mitä on elämässä saanut. Elämästä ja ulkonäöstä löytyisi aina valitettavaa, mutta sen Eija-Liisa näkee energianhukkana.

– Jos olen aamulla väsynyt, sanon että mieti Eija-Liisa, kuinka hyvin asiasi ovat. Pääset omin jaloin sängystä ulos näkemään, tuntemaan ja aistimaan asioita. Kaikilla se ei mene niin.

On Eija-Liisalla toki huonojakin päivinä. Silloin hän lähtee ulos kävelylle. Kävelyiltään hänellä on tapana löytää sydämen muotoisia sammalmättäitä, kiviä, lehtiä ja pilviä.

– En tiedä, onko se elämän onnellisuutta elämässä itsessään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Positiivisuus heijastuu kehonkuvaan

Eija-Liisan optimismi heijastuu osaltaan hänen kehonkuvaansa. Nainen on vahvasti kehopositiivinen, minkä hän määrittelee niin, että ihminen hyväksyy sen, mitä on.

Kokemusta kehopositiivisuudesta lisäsi viime vuoden Ilonan Body Positive -kuvaukset. Siellä eri ikäisiä naisia kuvattiin bikineissä kehopositiivisuuden nimissä. Eija-Liisa oli porukasta vanhin, nuorin puolestaan oli 25-vuotias.

– Halusin kuvauksella näyttää, että nainen on aina kaunis ikään, kokoon tai mihinkään katsomatta. Minullakin on raskausarpia, mutta olen silti kaunis sellaisena kuin olen ja hyväksyn itse itseni.

Kaikkia asioita kun ei voi muuttaa, eikä niitä tarvitsekaan.

– Minulla on pienet rinnat, enkä tarvitse silikoneja. Minulla on ryppyjä, enkä tarvitse botoxia. Ei se tee naista, vaan se, mitä itse tuo itsestään esille sellaisena kuin on.

Eija-Liisa on erityisen huolissaan nuorten tyttöjen ja poikien vääristyneestä kehonkuvasta.

– Kaikki eivät voi olla mitään fitness-ihmisiä. Me olemme kaikki ihmisiä, me olemme kaikki erilaisia.

Rohkeutta muillekin

Kuvauksesta jäi suuhun hyvä maku. Eija-Liisa sai kiittävää palautetta rohkeudestaan: 58-vuotias nainen oli rohjennut esiintyä koko kansalle bikinit päällä kuvissa ja videolla.

Eija-Liisa haluaa välittää rohkeuden viestiä. Kovassa maailmassa itsestään on hyvä löytää rohkeuden siemen. Hän lausuu haastattelun päätteeksi oman runonsa. Se kuuluu näin:

Älä jää menneisyyteen

vaan kerää koko sydämesi rohkeus

katso eteenpäin ja huomaa

sinua odotetaan siellä.

Mutta nyt Eija-Liisaa odottaa rullaluistelulenkki. Eija-Liisa on rohkea, muttei tyhmänrohkea. Päähän painuu kypärä, joka suojaa sädehtiviä kasvoja myös liialta säteilyltä.

***

Lue myös:

    Uusimmat