Mainos

70-vuotias repäisi juoksemalla seitsemän maratonia viikossa: Matkassa jännittäviä käänteitä

Yhdysvaltalainen Chau Smith päätti vielä 70 vuoden iässä haastaa itsensä oikein toden teolla. CNN:n mukaan hän juoksi seitsemän maratonia seitsemässä päivässä seitsemässä eri maanosassa.

Jo aiemmin 70 maratonia elämänsä aikana juossut 70-vuotias Chau Smith juoksi tammikuun 25. ja 31. päivän välillä maratonit Australiassa, Singaporessa, Egyptissä, Hollannissa, Yhdysvalloissa New Yorkissa, Chilessä ja Antarktiksen Kuningas Yrjön saarella.

Joka aamu hän nousi ja juoksi maratonin, hyppäsi urakan jälkeen koneeseen ja matkasi seuraavaan kohteeseen.

– Olen aina tehnyt tällaisia hulluuksia. Kun olin lapsi ja asuin Vietnamissa, olin hyvin itsepäinen. Perheeni ei koskaan tiennyt, mitä minulla on seuraavana mielessä. Halusin näyttää, että pystyn kaikkeen, mihin pojatkin, Smith toteaa CNN:n haastattelussa.

Smith syntyi Vietnamissa ja muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1972.

Tiukka tilanne Egyptissä

Matkassa oli mukana yllättäviä haasteita. Ensimmäinen maratoneista oli Australiassa, jossa lämpötila nousi lähes 40 celsiusasteeseen. Kaikkein suurin vastoinkäyminen sattui kuitenkin Egyptissä Kairossa.

Lento oli myöhässä ja Smithille ja hänen vastaavaa seitsemän päivän maratonhaastetta yrittävälle seurueelleen jäi vain muutama minuutti valmistautua kilpailuun.

– Meillä oli vain kymmenen minuuttia aikaa käydä vaihtamassa vaatteet pakkaamatta. Huoneeni avain ei toiminut ja käytin siinä melkein ne kymmenen minuuttia. Silloin itketti, Smith muistelee.

Juoksijat olivat varanneet seitsemän tuntia jokaisen maratonin juoksuun. Kairossa tunteja jäi myöhästymisen takia vain kuusi.

Smithille ehdotettiin, että hän juoksisi vain puolimaratonin. Hän päätyi juoksemaan täyden maratonin viidessä tunnissa ja 51 minuutissa.

Juoksu helpottaa stressiä

Smith omistaa ompelimo-pesulan ja vaikka päivät ovat pitkiä, juoksemiselle hän löytää aina aikaa.

– Elän stressaavaa elämää ja työskentelen päivittäin kymmenen tuntia... silti se aina parantaa oloa. En voi sanoin kuvaillakaan, Smith pohtii CNN:lle.

Smith juoksee usein aviomiehensä kanssa. Mies suhtautui seitsemän päivän maratonhaasteeseen kannustavasti, mutta oli huolissaan Smithin terveydestä. Smithistä huolehtivat myös kaksi aikuista tytärtä.

Smith vastasi vakuuttamalla, että jos jotain tapahtuu hänen rakastamansa harrastuksen parissa, se on sen arvoista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.