Toiset raahautuvat hädin tuskin korttelin ympäri, mutta Tom vei koiransa 7 vuoden mittaiselle "lenkille"

Tom vei lemmikkinsä 7 vuoden"lenkille"– Savannah on ensimmäinen koira, joka käveli maailman ympäri 1:00
KATSO VIDEO: Savannah tassutteli maailman ympäri omistajansa Tom Turcichin kanssa.

Savannah on tiettävästi ensimmäinen maailman ympäri kävellyt koira.

Savannah-koira teki astetta pidemmän lenkin – ja samalla ennätyksen! Savannah tassutteli maailman ympäri omistajansa Tom Turcichin kanssa. New Jerseystä kotoisin oleva Tom on nyt kymmenes ihminen, joka on onnistunut kävelemään maailman ympäri. Savannah on tiettävästi ensimmäinen samaan pystynyt koira. Katso kaksikon reissukuvia yllä olevalta videolta!

Tragedia ajoi kävelemään: "Silloin tajuntaani upposi, että minäkin kuolen..."

Tom päätyi lähtemään hitaalle maailmanympärysmatkalleen menetettyään ystävänsä onnettomuudessa vuonna 2006. Tom koki, että hänen menehtynyt ystävänsä Ann oli "parempi ihminen" kuin hän itse.

– Silloin tajuntaani upposi, että minäkin kuolen [joskus] ja että se voi tapahtua koska tahansa. Aloin arvioida kaikkea uudelleen, mies kuvasi CNN:lle.

Tom päätti, että haluaa matkustella ja seikkailla elämässään. Sattumalta hän luki Steven Newmanista, maailmanennätyskävelijästä, joka oli kiertänyt maapallon jalan ensimmäisenä ihmisenä maailmassa. Tom päätti ottaa saman haasteen vastaan.

Alkoi kävellä vuonna 2015

Pitkällisen suunnittelun jälkeen Tom pääsi viimein matkaan vuonna 2015. Tätä ennen hän oli tehnyt pisimmillään kymmenen päivän vaelluksen.

– Oletin, että tämä veisi voin viisi ja puoli vuotta, ja se oli melko oikeaan osunut arvio varsinaisen kävelyn suhteen, Tom kuvaa.

Lopulta aikaa kului seitsemän vuotta; Tom sairastui matkallaan bakteeri-infektioon, josta toipuminen vei kuukausia, ja lopulta vuonna 2020 alkanut koronapandemia hidasti hänen matkaansa.

Hän onnistui ennen matkaa säästämään tarpeeksi rahaa kahden vuoden elinkuluja varten. Paikallinen yritys halusi sponsoroida hänen kävelyään, minkä lisäksi Tom keräsi varoja joukkorahoituksella.

"Savannahilla oli aina paljon enemmän energiaa kuin minulla"

Reissullaan Tom halusi kävellä kaikilla mantereilla ja vältellä byrokratiaa, joka matkusteluun kenties liittyisi. Käveltyään nelisen kuukautta Tom saapui Teksasiin.

Siellä hän adoptoi Savannahin paikallisesta eläinsuojasta; mies halusi rinnalleen uskollisen matkakumppanin, joka esimerkiksi pitäisi vahtia öisin Tomin nukkuessa. Savannah oli tuolloin pieni pentu. Alussa Tom joutui kantamaan sitä; Facebookissa mies kertoi 2015, ettei pentu suostu kävelemään hihnassa, ja että se pelkää autoja.

– En tiedä, mitä ajattelin adoptoidessani niin nuoren pennun, mutta olen hiton iloinen, että löysimme toisemme, mies kuvasi Facebookissa 2016.

Kaksikko kuitenkin hitsautui pian yhteen.

– Savannah on ollut fantastinen. Oli ihanaa, että on joku, jonka kanssa jakaa kaikki hetket, Tom hehkuttaa nyt.

Tom käveli koiransa kanssa kuuden maanosan ja 38 maan läpi. Suurimman osan öistä he viettivät teltoissa. Päivässä matkaa taittui yleensä 29–38 kilometriä.

– Savannahilla oli aina paljon enemmän energiaa kuin minulla, Tom kuvaa.

– Joskus kävelimme autiomaan halki, itse romahdin päivän lopuksi ja Savannah tuli luokseni kepin kanssa ja halusi leikkiä.

"Tietenkin oli hetkiä, joina en voinut hyvin..."

Vaikka matka oli uskomaton, se sisälsi myös vaikeita hetkiä.

– Kun kävelet ja vietät kaiken ajan yksin, sinun täytyy todella olla hyvää seuraa [itsellesi], Tom muotoilee.

Tom ei kuitenkaan koskaan harkinnut luovuttamista.

– Tietenkin oli hetkiä, joina en voinut hyvin. Mietin "mitä teen täällä, voisin olla perheeni ja ystävieni kanssa, mutta sen sijaan kävelen kylmässä sateessa Saksassa", hän kuva.

– Mutten usko, että olisin luovuttanut. Olin ajatellut kävelyä kahdeksan vuoden ajan ennen kuin edes aloin kävellä. Joten olisi ollut aivan hullua antaa periksi parin vuoden jälkeen.

Kenties hieman yllättäen Tom pitää vaikeimpana kohteena kaukomaiden sijaan Yhdysvaltain Wyomingia sen harvan asutuksen vuoksi. Hän käveli Savannahin kanssa koko viikonlopun tapaamatta ketään tai näkemättä yhtään kauppaa.

– Siellä oli autiota. Se todellakin yllätti. Palasin jenkkeihin ajatellen "olen kotona, täällä on kehittynyttä, tämä on helppoa". Mutta yhtä hyvin olisin voinut olla Chilen tai Perun autiomaassa.

Savannah opettelee nyt elämää "kotikoirana"

Kun Tom ja Savannah saapuivat kotiin, vastassa olivat suuret juhlat.

– Olin kuvitellut pitkään, millainen kävelyn loppu olisi. Ja kun se tapahtui, ihmisiä jonotti kadulla ja käveli rinnallani, Tom kuvailee.

– Tunsin päällimmäisenä tunteena oli helpotus. Tämä [projekti] on dominoinut elämääni 15 vuoden ajan, ja oli uskomatonta jättää se viimein taakseni.

Kotona Tom on nauttinut perheensä ja ystäviensä seurasta; hän haluaisi matkustaa vielä Mongoliaan, joka jäi matkalla näkemättä, mutta Savannah ei pitkän lennon vuoksi pääse mukaan. Koira opetteleekin nyt elämää yhdessä paikassa.

– Isäni vie sen 6,5 kilometrin lenkille joelle joka aamu, joten se auttaa käyttämään energiaa. Se palaa kotiin, hyppää sohvalle ja torkahtaa. Se vaikuttaa tyytyväiseltä tällä.

Katso myös: Viikon tärkein video! Jackrussellinterrieri Macho juoksi kunnarin ennätysvauhdilla Los Angelesissa:

Viikon tärkein video: Jackrussellinterrieri Macho juoksi kunnarin ennätysvauhdilla Los Angelesissa 0:45

Lue myös:

    Uusimmat