70 tuoppia olutta - neljän viikon krapula

Skotlantilainen mies joi neljässä päivässä 35 litraa olutta. Näön palautuminen ja päänsäryn häviäminen kesti puoli vuotta.

Mies käveli Skotlannin Glasgow'ssa terveysasemalle valittamaan jo neljä viikkoa kestänyttä kummallista oloa ja jatkuvaa päänsärkyä. Potilas vakuutti, että hän ei ole aiemmin kärsinyt päävammoista eikä tajuttomuuskohtauksista.

Lääkäreiden oli kuitenkin vaikea löytää 37-vuotiaasta miehestä mitään vikaa. Silmälääkärin saavuttua paikalle miehen sairauden laadun ympärillä leijunut sumu alkoi kuitenkin hälvetä. Hetki sitten täysin ymmällä olleet lääkäritkin osasivat vasta silmäspesialistin tutkimusten jälkeen kysyä potilaalta oikeita kysymyksiä.

Ja mies myös vastaili kysymyksiin. Kävi ilmi, että hän oli neljä viikkoa takaperin kumonnut neljässä päivässä 35 litraa eli 70 tuopillista olutta. Riidat kotona olivat ajaneet miehen masennukseen ja masennus puolestaan pakottanut tarttumaan tuoppiin.

Miehen näön palautuminen täysin ennalleen kesti lopulta puoli vuotta. Myös päänsäryn häviäminen kokonaan vei saman ajan.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat