7 vinkkiä: Näin saat enemmän aikaan

Pomosi vaatii sinulta tuloksia, mutta keskittymisesi herpaantuu helposti. Paraskaan tehtävälista ei auta sinua saamaan aikaan valmista, kun jokaisen nurkan takana vaanii keskeytys.

Nämä ohjeet auttavat sinua keskittymään ja saamaan aikaan parempia tuloksia:

1. Tee jotain muuta

Tämä kuulostaa hullulta, mutta kun keskityt hetken johonkin muuhun, saat käsillä olevaan tehtävään uutta energiaa ja erilaisen kulman.

2. Määrää itsellesi deadline

Deadline auttaa sinua hahmottamaan, miten paljon tehtävään saisi kulua aikaa. Muussa tapauksessa tehtävän tekeminen saattaa venyä aina vain pidemmälle, sillä uudet tehtävät vievät mielenkiintosi.

3. Delegoi

Jotkut tehtävät tuntuvat mahdottomilta. Työprojekti ei huvita tai eteisen lamppu on kaivannut vaihtamista jo tovin. Pyydä apua tai anna jonkun muun hoitaa projekti, mikäli se vain on mahdollista.

4. Nimeä uudelleen

Sinua ei ehkä huvita viikoittaisen myyntiraportin kirjoittaminen tai pyykin peseminen. Mutta jos etsit uusia rahavirtoja tai täytät vaatekaappiasi, saattaa motivaatiosi kummasti muuttua.

5. Unohda tehtävälistat

Listat saattavat auttaa sinua saavuttamaan tavoitteitasi, mutta joskus ne alkavat ahdistaa. Listasta saattaa tulla liian pitkä tai yksityiskohtainen. Tässä tapauksessa jätä lista omaan arvoonsa ja tee niitä tehtäviä, jotka tuntuvat tärkeimmiltä.

6. Palkitse itsesi

Kun aloitat projektin hyvin, sinulla on suuremmat mahdollisuudet myös saada se kunnialla loppuun. Palkitse itsesi aina, kun otat ratkaisevan askeleen kohti projektin loppuunsaattamista. Palkinnon ei tarvitse olla suuri, kunhan se ilahduttaa sinua. Näin pidät motivaatiotasi yllä hauskalla tavalla.

7. Aloita alusta

Jos työsi on ajautunut väärille raiteille, etkä saa siitä otetta, unohda koko juttu. Alusta aloittaminen voi tuntua raskaalta kaiken tehdyn työn jälkeen, mutta on sen arvoista. On parempi käyttää vähän liikaa aikaa kuin saada aikaan huonoja tuloksia.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat