7 lihottavaa virhettä: Huomioi nämä, kun valmistat smoothien

Monet intoutuvat tekemään omasta mielestään terveellisiä smoothiejuomia, mutta todellisuudessa ne saavatkin painon nousemaan. Oletko sinä sortunut seuraaviin virheisiin?

Kaivettuasi tehosekoittimen vihdoin esiin ja pyyhittyäsi siitä pölyt olet ylpeänä tehnyt mitä monipuolisimpia smoothieita ja siemaillut niitä sen sijaan, että olisit nauttinut jättimäisiä kulhollisia muroja aamuisin. Odotit ehkä kilojen karisevan mitä pikimmiten, mutta mitään ei tapahdu – päinvastoin, olet jopa saattanut lihoa. Oletkohan sortunut seuraaviin yleisiin virheisiin?

Virhe 1: Kuitumoka

Kuitu on ehdoton apuväline, jos tavoitteena on painonpudotus. Se tekee olon kylläiseksi ja estää näin nälkää. Tämän vuoksi tulet syöneeksi myös myöhemmin päivällä vähemmän. Kuitua saat hedelmistä, mutta vain, jos valitset oikein. Banaanit ovat makeutensa ja pehmeän koostumuksensa vuoksi yksi yleisimmistä smoothieiden ainesosista, mutta puolikkaassa banaanissa on vain noin 1,4 grammaa kuitua.

Tähtää siihen, että juomasi sisältäisi vähintään 10 grammaa kuitua ja lisää tehosekoittimeen marjoja, lehtikaalia, avokadoa, kiiviä, päärynää, papuja tai chia-siemeniä.

Virhe 2: Proteiiniongelmat

Olet lisännyt smoothieesi jo pinaattia ja lehtikaalia, joiden ravintoaineita ja kuitua elimistösi arvostaa. Niistä et kuitenkaan saa proteiinia, jota tarvitset energiatasosi ylläpitämiseen ja turhan napostelun estämiseen.

Tähtää siihen, että juomassasi olisi vähintään 10 grammaa proteiinia. Kaada joukkoon maitoa tai soijamaitoa, kreikkalaista jogurttia, papuja, pähkinöitä tai pähkinävoita.

Virhe 3: Liikaa hyvää

Monipuolisesti hedelmistä koostuvan smoothien siemaileminen on taatusti terveellisempää kuin donitsin syöminen, mutta vaikka hedelmät ovat runsaskuituisia ja ravintorikkaita, niissä on myös kilokaloreita. Kun täytät tehosekoittimesi sekoituksella viittä erilaista hedelmää, saattaa koko satsissa olla yhtäkkiä 500 kilokaloria tai enemmänkin. Koska hedelmät ovat täynnä luonnollisia sokereita, ne hajoavat elimistössä nopeasti ja vatsa alkaa kurnia jo tunnin kuluessa.

Vältä tämä yhdistämällä hedelmien kera joku proteiininlähde, kuten kreikkalaista jogurttia tai pähkinöitä.

Virhe 4: Makeaa turhaan?

Ota huomioon, että smoothieen laittamassasi yhdessä ruokalusikallisessa hunajaa tai vaahterasiirappia on 60 ylimääräistä kilokaloria. Ne ovat turhia, jos käytät luonnostaan makeita hedelmiä smoothiessasi. Turhat makeutusaineet voivat tulla juomaasi myös esimerkiksi maustetuista jogurteista tai hedelmämehusta.

Kokeile rohkeasti käyttää smoothiessasi vain maustamatonta jogurttia ja makeuttamatonta soija- tai mantelimaitoa, sillä makuaistisi tottuvat niihin kyllä.

Virhe 5: "Mutta nehän ovat terveellisiä!"

Vaikka jokin ruoka olisikin täynnä hyviä ravintoaineita, ei se valitettavasti tarkoita, etteikö siinä olisi kilokaloreita. Tietyissä ruoissa, kuten avokadoissa, taateleissa, pähkinöissä, pähkinävoissa ja jopa joissain hedelmissä voi olla satojakin kilokaloreita.

Älä hylkää näitä hyviä ainesosia, mutta käytä niitä vain pieninä annoksina.

Virhe 6: Piripintaan

Tehosekoittimen säiliö voi olla aika suuri, joten on helppo täyttää se jokaisella terveellisellä ainesosalla, jonka vain kaapeistasi löydät. Ennen kuin huomaatkaan olet luonut herkullisen, mutta satoja kilokaloreita sisältävän juoman.

On tärkeää, että mittaat ainesosat tarkkaan, jotta pystyt pitämään kilokalorit kurissa.

Virhe 7: Miniateria

Proteiinit ja hiilihydraatit ovat tärkeitä treenin jälkeen, mutta välipalan tulisi olla vain välipala – ei minikokoinen ateria. Usein smoothiet saattavat sisältää 300 kilokaloria tai enemmän, mutta välipaloissa tulisi olla vain noin 150 kilokaloria.

Välttääksesi turhien kilokalorien juomista puolita smoothiereseptisi.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat