7.12. Täytetty broileri ja piparkakkukastike

Täytetty broileri

  • 1 (n. 1 kg) kokonainen broileri
  • 5 dl vaaleaa glögiä
  • 1 pss (n. 200 g) kuivattuja sekahedelmiä
  • 1 rkl suolaa musta- tai valkopippuria rouhittuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 0,5 pnt lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 tuore chili
  • 3 kokonaista neilikkaa

Kiehauta glögi kattilassa. Kaada kuivatut hedelmät joukkoon ja anna niiden turvota. Suolaa ja pippuroi broileri kauttaaltaan. Siivilöi turvonneet hedelmät ja lisää joukkoon persilja, sitruunan kuori sekä hienonnettu chili. Täytä broileri hedelmäseoksella ja sido koivet kiinni paistilangalla niin, ettei täyte pursua pois. Koristele broileri kokonaisilla neilikoilla. Nosta broileri uunivuokaan tai pataan ja kypsennä 180 asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Halutessasi voit lisätä vuoan pohjalle kanalientä, joka takaa kosteamman ja mehukkaan lopputuloksen.

Piparkakkukastike

  • 3 dl haudutuslientä/kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1-2 piparkakkua murskattuna
  • 1-2 tl sinappia
  • suolaa musta- tai valkopippuria rouhittuna
  • maizenaa suurustamiseen jos haluat

Kaada kypsän broilerin haudutusliemi ja kerma kattilaan. Keitä hetki. Rouhi joukkoon piparkakut. Mausta ja suurusta kastike lopuksi halutessasi esim. maizenalla. Sekoita kastiketta voimakkaasti juuri ennen tarjoilua tai sekoita sitä voimakkaasti sauvasekoittimella niin saat erittäin kuohkeaa kastiketta. Tarjoa hedelmäbroileri esim. tuoreyrteillä piristetyn couscousin kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat