Mainos

64-vuotiaan espanjalaisäidin vauvat otettiin huostaan – myös 6-vuotias esikoinen jo vuosia huostaanotettuna

64-vuotiaan äidin pienet vauvat on otettu huostaan Espanjassa, kertovat paikalliset mediat. Myös naisen esikoinen, 6-vuotias tyttö, otettiin huostaan kahden vuoden ikäisenä hoidossa ilmanneiden laiminlyöntien takia. Alkunsa lapset ovat saaneet keinohedelmöityksellä Yhdysvalloissa.

Koillis-Espanjassa sijaitsevassa Burgosin kaupungissa asuva Mauricia Ibáñez synnytti kaksosensa helmikuun puolivälissä paikallisessa sairaalassa.

Vietettyään yli kuukauden sairaalassa äiti ja kaksoset pääsivät kotiin 26. maaliskuuta. 6.4. eli vajaan kahden viikon jälkeen lastensuojeluviranomaiset ottivat kuitenkin lapset huostaan.


Myös esikoinen huostaanotettuna

Ibáñezilla on myös vanhempi tytär, nyt kuusivuotias Blanca, joka otettiin huostaan kaksivuotiaana hoidossa ilmenneiden laiminlyöntien takia. Tuolloin Ibáñezilla todettiin psyykkisiä ongelmia, jotka haittasivat lapsen hoitoa.

Asiaa käsitelleen oikeusistuimen mukaan pikku tyttö vietti eristäytynyttä elämä ja oli puettu "epäsopivalla tavalla". Lisäksi hänen henkilökohtaisesta hygieniastaan ei oltu huolehdittu tarpeeksi hyvin, eikä perheen kodin hygienia täyttänyt terveellisen kasvuympäristön vaatimuksia.

Tyttärensä huoltajuuden menettänyt Ibáñez halusi kuitenkin lisää lapsia.

– Halusin uudelleen äidiksi, koska ensimmäisen tyttäreni Blancan saaminen oli niin mahtava kokemus. Niinpä kysyin itseltäni, entäpä jos voisin saada lisää lapsia, Ibáñez sanoi El País –lehdelle kuukausi sitten.

Hedelmöitys yksityisklinikalla

Kaksoset, kuten myös esikoinen aikanaan, hedelmöitettiin yksityisklinikalla Yhdysvalloissa. Raskausajan Ibáñez vietti Espanjassa, missä kaksoset myös syntyivät.

Aiemman kokemuksen perusteella viranomaiset määräsivät kuitenkin ehtoja sille, että 64-vuotias sai viedä lapset kotiin. Hänet velvoitettiin palkaamaan kotiin avustaja, joka olisi paikalla ympäri vuorokauden.

Viranomaiset myös tekivät useita tarkastuskäyntejä varmistaakseen, että vauvat voivat hyvin. Kymmenen päivää myöhemmin he totesivat viitteitä huonosta hoidosta ja katsoivat, ettei vauvoja voi heidän turvallisuutensa vuoksi jättää kotiin.

64-vuotias äiti on lakimiehensä mukaan murheen murtama.

– Hän on aivan lohduton ja traumatisoitu. Hän kertoi, että vaikka jo ensimmäinen huostaanotto oli hyvin tuskallinen, mutta tälle kertaa se oli paljon pahempaa, Juan Carlos Sáiz kertoi El Paísille päämiehensä sanoneen.

Sukulaisten mukaan Ibáñez alkoi puhua uudesta raskaudesta pian ensimmäisen huostaanoton jälkeen.

Tuolloin hänen sisarensa yritti hakea oikeudelta päätöstä, jossa Ibáñez olisi todettu oikeustoimikelvottomaksi. Sisaren päämääränä oli, että häneltä otettaisiin pois passi, eikä hän voisi siten matkustaa ulkomaille hedelmöityshoitoihin. Oikeus ei kuitenkaan suostunut tähän, joten kaksosten hedelmöitys onnistui Yhdysvalloissa. Espanjassa se ei olisi ollut mahdollista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.