Mainos

Vastasyntynyt vaihtui sairaalassa – pariskunta sai lapsensa takaisin pitkän taistelun päätteeksi

Brittimies ja hänen vaimonsa ovat kertoneet julkisesti tunnemyrskystä, joka seurasi, kun pariskunta palasi synnytysklinikalta kotiin väärän lapsen kanssa.

Richard Cushworth ja hänen salvadorilainen vaimonsa Mercy saivat poikansa, Moseksen kotiinsa Yhdysvaltoihin vasta sen jälkeen, kun DNA-testit osoittivat, että lapsi oli vaihtunut synnytyssairaalassa, El Salvadorissa toisen perheen pojan kanssa.

Molemmat lapsista palautuivat oikeille vanhemmille viime syyskuussa, mutta ennen kotiinpaluuta pariskunta oli joutunut odottamaan lapsensa syntymätodistusta yli kahdeksan kuukauden ajan. 

Cushworthit kertoivat kokemuksestaan BBC:n radio-ohjelmassa. Pariskunta kuvaili pitkään jatkuneen oikeustaistelun aiheuttamaa kärsimystä ja kertoivat, kuinka vaikeaa oli luopua lapsesta, jota he olivat hoitaneet syntymästä saakka.

– Ajatus siitä, että lapsi jota olin imettänyt, hoitanut, rakastanut ja kylvettänyt ei ollutkaan minun oli hämmentävä. Sitä seurasi toinen vaikea kysymys. Missä minun oma lapseni on? rouva Cushworth muistelee tuntemuksiaan sen jälkeen, kun hän sai tietää kasvattaneensa toisen lasta.

DNA-testi paljasti lapsen vaihtuneen

Nainen synnytti lapsen kotimaassaan El Salvadorissa toukokuussa 2015. Lapsi vietti ensimmäisen yön sairaalassa. Seuraavana päivänä pariskunta palasi kotiin väärän lapsen kanssa, tietämättä mitä oli tapahtunut.

Nainen kertoi epäilystensä heränneen, kun hän huomasi lapsen piirteiden eroavan siitä, millaisena hän ne muisti. Hän oli saanut pidellä lastaan lyhyen hetken välittömästi synnytyksen jälkeen.

– Annoin hänelle suukon ja sitten hänet kuljetettiin osastolle. Se oli viimeinen kerta kun näin hänet, nainen kertoi.

Seuraavana päivänä hoitajat olivat tuoneet lapsen naiselle ja vakuutelleet, että lapsi oli oikea, sillä nainen suhtautui hoitajiin epäluuloisesti.

Epäilykset kuitenkin vaivasivat äitiä ja pariskunta päätti tehdä lapselle DNA-testin palattuaan kotiinsa Dallasiin, Yhdysvaltoihin. Lääkäri arvioi tuloksia ja niiden mukaan ei ollut mitenkään mahdollista, että nainen olisi lapsen äiti.

– Putosin vain lattialle, nainen muistelee hetkeä.

– Hätäännyin, kun tajusin, että ainoa lapseni oli kadonnut tai varastettu, mies kertoo.

"Tunsin, että olen pettämässä oman poikani"

Neljän kuukauden ikään ehtineet poikalapset palautettiin biologisille vanhemmilleen pian DNA-testitulosten saapumisen jälkeen. Pariskunta kertoo, että neljä kuukautta perheessä olleesta lapsesta luopuminen oli vaikeaa, vaikka oman lapsen takaisin saaminen tuntuikin lohdulliselta.

– Meillä oli vain hetki aikaa jättää hyvästit. Keräsin kaikki hänen vaatteensa ja luovutimme pojan viranomaisille. Se oli kaikista vaikein hetki, rouva Cushworth kertoo.

– Olin hyväksynyt ajatuksen siitä, että hän on lapseni. Nyt, kun katson kuvia ajalta, kun palasimme Dallasiin ja poika oli kolmekuukautinen, olen järkyttynyt. Kuvia katsoessa käy hyvin selväksi, ettei hän ole minun lapseni.

– Luulen, että olimme rakastuneet vauvaan. Silloinkin kun teimme DNA-testin, ajattelin, että olen pettämässä oman lapseni, mutta en voinut elää epäilysten kanssa.

Cushworthit kertoivat, että oman lapsen takaisin saaminen oli pitkä ja vaikea prosessi. Asiakirjojen selvittelyyn upposi lopulta yhdeksän kuukautta ja perhe ajautui vararikon partaalle. Vaikeuksia aiheutti etenkin El Salvadorin hidas oikeusjärjestelmä.

– Sen vuoksi perheemme on joutunut elämään erillään. Se on ollut kamalaa. Ajattelin, että kaikki selviäisi muutamassa päivässä tai korkeintaan viikossa, ei yhdeksässä kuukaudessa. Tämä on ollut hirveää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.