Pariskunta adoptoi pienen pojan, mutta unelma muuttui painajaiseksi – haastoivat adoptiotoimiston oikeuteen

Pariskunta haastaa valtion oikeuteen, koska adoptiopojasta ei kerrottu kaikkea 2:24

Adoptiolapsen piti olla haaveiden täyttymys. Sen sijaan perheen elämä muuttui painajaiseksi, kun salaisuudet alkoivat paljastua.

Vuonna 2009 virginialaispariskunnan suuri haave täyttyi, kun he saivat oman adoptiopojan. Hän oli 8-vuotias ja kauan odotettu.

Arki muuttui nopeasti perheidyllistä ahdistuksen täyttämäksi, kun pojan käytös alkoi huolestutttaa vanhempia. Aluksi ilmeni vain vihanhallintaongelmia, ja poika vaikutti lievästi epätasapainoiselta. Pian paljastui jotain paljon järkyttävämpää, kun rikosvyyhti alkoi keriytyä auki.

Vanhemmat ovat haastaneet adoptiotoimiston oikeuteen siitä, ettei pariskunnalle kerrottu heidän adoptoimansa pojan henkisistä ongelmista. 

Valheenpaljastustesti paljasti vyyhdin kauheuksia

Aluksi pojan käytös alkoi muuttua aggressiivisemmaksi. Vuosien mittaan rikoksia alkoi tapahtua perheen omassa kodissa ja lähipiirissä. 

Kanteessaan pariskunta väittää, että poika olisi ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä naapurin hevosen kanssa vuonna 2015. 

– Kun hän jäi kiinni eläimen häirinnästä, aloimme käydä läpi eri vaihtoehtoja avun saamiseksi, mies kertoo.

Kanteesta käy myös ilmi, että pari vuotta myöhemmin tehdyssä valheenpaljastustestissä paljastui vieläkin häiritsevämpiäkin yksityiskohtia. 

– Hän paljasti, että hän oli seksuaalisesti ahdistellut useita lapsia talossamme. Heidän joukossaan oli adoptoimiamme lapsia ja muita ottolapsia, jotka olivat olleet hoidossamme. Se särki sydämeni, isä kertoo.

15-vuotiaana poika hyväksyttiin hoitoon. Vanhemmat perustelivat päätöstään luovuttaa poika hoitolaitokseen sillä, että poika oli satuttanut muita lapsia, jotka heidän hoitoonsa oli annettu. 

Aiempi sijaisperhe kertoi ongelmista adoptiotoimistolle

Vanhempien haastamien johtajien joukossa on Shenandoahin piirikunnan sosiaalipalveluiden johtaja. Vanhempien mukaan hän on vastuussa koko perheen kohtaamasta kärsimyksestä, koska adoptiotoimisto ei kertonut kaikkia tietojaan pojan terveydestä ennen papereiden viimeistelyä. 

Perheen isän mukaan pojan aiempi sijaisperhe oli kertonut adoptiojärjestölle, että poika oli ahdistellut seksuaalisesti muita. Tieto ei kantautunut uusille adoptiovanhemmille.

Adoptiotoimistot ovat velvoitettuja välittämään kaikki adoptoitavien lasten terveydentilaan ja terveyshistoriaan liittyvät tiedot tuleville vanhemmille.

Vanhemmat toivovat, ettei kukaan muu joutuisi käymään samaa läpi

Tapausta tutkitaan parhaillaan.

– Jos he olisivat tehneet kaiken oikein, mitään tästä ei olisi tapahtunut, perheen isä sanoo.

Nyt 18-vuotias poika on nuorisovankilassa. Hänet tuomittiin neljästä törkeästä seksuaalisesta pahoinpitelystä vuonna 2017. 

Vaikka menneitä tapahtumia ei saa enää tekemättömiksi, vanhemmat jatkavat kamppailuaan oikeuden saamiseksi. Ennen kaikkea he haluavat adoptiotoimistoa tilille virheestään ja muuttaa lainsäädäntöä niin, ettei kukaan muu joutuisi käymään läpi samaa.

Lue myös:

    Uusimmat