Mainos

61 vuotta vanhaan huippuhotelliin upotettu valtava summa – ei ainuttakaan vierasta

Italiassa Sisiliassa sijaitsevan Grande San Calogero -hotellin rakennustyöt alkoivat jo 61 vuotta sitten ja ovat maksaneet maltaita. Hotellia on uudistettu ja vihitty käyttöön peräti kahdesti. Siitä huolimatta hotellissa ei ole ollut koskaan ainoatakaan vierasta. Tapauksesta uutisoivat muun muassa The Local ja La Rebubblica.

San Calogero -hotellia alettiin rakentamaan vuonna 1954. Sciaccan alueelle rakennettuun hulppeaan viisikerroksiseen hotelliin tuli 300 huonetta.

Rakennustyöt kestivät kuitenkin 30 vuotta. Kun hotelli oli liki valmis, tuli uusi mutka matkaan. Hotellin pyörittämisestä ei nimittäin oltu tehty mitään sopimusta seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tänä aikana hotelli alkoi rapistua ja Sisilian viranomaiset päättivät uudistaa hotellin.

Vuonna 1993 hotelli oli jälleen valmis avattavaksi. Paitsi ettei ollutkaan. Kävi ilmi, että neljänkymmenen vuoden rakennustöiden aikana oli tehty iso virhe. Hotellin viemäröinti ei nimittäin ollut asianmukainen.

Virhe maksoi alueen viranomaisille pitkän pennin. Ongelmien takia hotellin avajaisia jouduttiin viivästyttämään useilla vuosilla.

Hotelli vihittiin uudelleen käyttöön vuonna 1998. Ja suljettiin jälleen, sillä viemäröinti ei edelleenkään ollut kunnossa.

Vuonna 2000 toinen yhtiö otti Grande San Calogero -hotellin hoidettavakseen, jolloin myös hotellin viemäröinti oli tarkoitus hoitaa kuntoon. Mutta työt eivät koskaan alkaneet. La Rebubblican mukaan Sciaccan kunnanvaltuusto oli ”unohtanut” pyytää hotellin viemäreiden kunnostamiseen tarvittavia varoja. Niinpä suunnitelmat hyllytettiin jälleen.

Yli 60 vuoden jälkeen Grande San Calogero -hotelliin upotettua summaa ei ole helppo selvittää, mutta valtava se on.

Ainoa mitä voidaan varmasti sanoa, on että hotellin ainoat vieraat tähän mennessä ovat olleet puluja.

Nähtäväksi jää, saadaanko hotellia koskaan auki. Siihen saakka Grande Hotel San Caloger on lähinnä malliesimerkki siitä, kuinka hotellia ei tule rakentaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.