Mainos

60 000 huijannut viimein kiinni: Oli hyvä piiloutuja

Useita petoksia tehtaillut mies vangittiin viime perjantaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Poliisin mukaan alle 40-vuotias mies ehti puolen vuoden aikana tienata nettipetoksilla lähes 60 000 euroa. Mies myi olematonta tavaraa internetissä ja onnistui huijaamaan useita ihmisiä.

Mies myi internetissä muun muassa traktoreita, asuntovaunuja, lumilinkoja ja auton renkaita, vaikka hänellä ei ollut tavaroita. Hän sai ostajan vakuuttuneeksi lähettämällä kuvia tuotteista, ja ostajat maksoivat miehen käyttämille tileille etumaksuja. Koska miehellä ei ollut myymiään tavaroita, ei niitä missään vaiheessa toimitettu ostajille.

Mies oli lähes koko puoli vuotta kestäneen petossarjan ajan etsintäkuulutettuna. Mies saatiin kiinni vasta viime torstaina, koska hän oli poliisin mukaan hyvä piiloutuja.

Mies esiintyi usealla eri nimellä petoksia tehtaillessaan. Eri puhelinnumeroita miehellä oli yli kolmekymmentä, minkä lisäksi hän käytti useita sähköpostiosoitteita.

Tutkinnanjohtaja Ilkka Iivari harmittelee tiedotteessa, että puhelinliittymä on erittäin helppo hankkia ilman rekisteröitymistä. Myös sähköpostiosoite on helppo luoda ilman tietoa oikeasta henkilöllisyydestä.

Miehellä on poliisin mukaan aiempia tuomioita petoksista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.