6-vuotias tyttö tuli herättelemään hoitajaansa – vedettiin sänkyyn ja joutui hyväksikäytetyksi

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan miehen hoitamansa 6-vuotiaan tytön koskettelusta ehdottomaan vankeuteen.

Tyttö oli tullut herättelemään miestä tämän sängylle, kun mies olikin ottanut tytön sänkyynsä ja alkanut kosketella tätä sukuelimien päältä.

Tapaus sattui toissa vuoden toukokuussa.

Mies oli selittänyt tytölle, että tämän sukuelimessä olisi roskia tai karvoja, vaikka sellaisia ei siellä tytöstä ollut. Hän kertoi miehen tehneen hänen sukuelimensä päällä edestakaisia liikkeitä, jotka olivat kutittaneet ja sattuneet miehen painettua liian kovaa. Lapsen mukaan koskettelua oli kestänyt kauan.

Mieheltä löytynyt video murensi uskottavuutta entisestään

Tyttö oli kertonut saman päivän illalla huoltajalleen, että ”aamulla oli tapahtunut hassu juttu” kuvaillen tapahtumat huoltajalleen. Tämän johdosta asiaa oli selvitetty ensin miehen ja myöhemmin viranomaisten kanssa.

Oikeuden mukaan miehen kertomus koskettamisen syystä oli epäuskottava, eikä käytetty liike olisi siihen edes soveltunut.

– Vastaaja ei ole lapsen huoltaja, eikä hänelle olisi muutoinkaan kuulunut asianomistajan alapään tarkastelu tai sen puhdistaminen, oikeus totesi.

Miehen hallusta löydettiin myös lasta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla esittävä video, minkä katsottiin tukevan näyttöä siitä, että mies oli seksuaalisesti kiinnostunut lapsista.

Ehdoton vankeus ja tuhansien korvaukset

Mies ja tyttö olivat asunnossa kahden, ja oikeuden mukaan teko oli omiaan tuottamaan lapselle erityistä vahinkoa hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen ja hänestä riippuvaisen asemansa vuoksi.

Mies tuomittiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi tämä määrättiin maksamaan lapselle 3500 euroa korvauksena henkisestä kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja