Mainos

Yli 30-vuotias mies suuteli ja piti sylissään 14-vuotiasta – sai ehdollista vankeutta, tyttö kiisti mitään tapahtuneen

8:09
Huomenta Suomessa pohdittiin, mitkä ovat seksuaalisen hyväksikäytön riskitekijöitä.

Vuonna 1987 syntynyt mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdolliseen vankeuteen.

Miehen asunto Nurmeksessa oli syyttäjän mukaan paikalliselle nuorisolle bilepaikka, jossa ajanvietto, alkoholin juominen ja tupakointi oli mahdollista. Näissä alkoholin sävyisissä merkeissä mies oli tutustunut myös tekoaikaan 14–15-vuotiaaseen tyttöön, jonka kanssa hänelle syntyi tiiviimpi suhde.

Mies oli useita kertoja pitänyt tyttöä sylissään ja suudellut tämän kanssa. Miehen ja tytön välinen yhteydenpito oli tiivistä, ja nämä vierailivat toistensa luona. Oikeuden mukaan seksuaalinen hyväksikäyttö tapahtui kahden kuukauden aikana.

Syyttete yhdynnöistä kaatuivat kuulopuheina

Miehen väitettiin myös olleen sukupuoliyhteydessä tytön kanssa ja pitäneen kättään tämän reidellä. Tyttö itse kiisti kuulusteluissa kaikenlaiset seksuaaliset tapahtumat hänen ja miehen välillä. Oikeus tuli tuomiossa siihen tulokseen, että väitteet miehen ja tytön välisistä yhdynnöistä olivat lähinnä kuulopuheita, jotka eivät riittäneet näytöksi tapahtuneesta, vaikka kaksikko viettikin aikaa kahdestaan.

Mies kertoi joutuneensa tapauksen seurauksena muuttamaan pois Nurmeksesta ja luopumaan siellä olleesta työpaikastaan. Oikeus totesi, että tämä oli miehen ennakoitavissa ryhtyessään seksuaalisiin tekemisiin lapsen kanssa.

Oikeus piti miehen ja tytön välistä ikäeroa suurena tavalla, joka on omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä. Mies tuomittiin kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 20 tunnin yhdyskuntapalveluun. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja