6-vuotiaan syntymäpäiväjuhlilla taikuri, kokki ja pomppulinna: Hintalappu 4000 euroa

Lasten syntymäpäiväjuhlat eivät ole enää kuten ennen. Nykyään etsitään elämyksiä ja niistä ollaan valmiita maksamaan.

Kokenut juhlajärjestäjä Tea Lindberg kertoo asiakkaistaan, jotka todella panostivat lapsensa syntymäpäiväjuhliin.

-Juhliin saapui nelisenkymmentä vierasta. Asiakkaan toiveesta paikalle tilattiin tarjoilujen lisäksi esimerkiksi taikuri, kokki grillaamaan ja pihalle pomppulinna. Hintaa tälle kaikelle tuli noin 4000 euroa, Juhlat.fi- yrityksen perustanut Lindberg sanoo.

Juhlasuunnittelijoiden 10 vinkkiä onnistuneisiin lastenjuhliin:


1. Varaa juhlien valmisteluun ja järjestelyihin riittävästi aikaa

Huolellisesti ja riittävällä valmisteluajalla suunnitellut juhlat vaikuttavat sekä vieraiden että järjestelijöiden viihtyvyyteen. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse tai ostaa; lainaa, vuokraa, tilaa palveluna tai pyydä apua ystävältä. Juhlajärjestämisen pitää olla mukavaa!

2. Suunnittele tarjottavat niin, että ne sopivat mahdollisimman moneen erilaiseen ruokavalioon

Huomioithan tarjottavissa etukäteen tyypillisimmät ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot.

Lapset pitävät pienistä ja yksinkertaisista herkuista, älä siis rasita itseäsi syyttä liikaa.

3. Ota päivänsankari mukaan juhlasuunnitteluun

Sankarille mieluisan teeman ympärille suunnitellut juhlat on helppo ideoida ja valmistella yhdessä.

4. Vieraiden kutsumisetiketti

Mikäli kerho-, päiväkoti- tai kouluryhmästä ei ole tarkoitus kutsua kaikkia, on kutsuminen syytä hoitaa jossain muualla ketään loukkaamatta. Voitaisiinko teidän perheessänne soveltaa sääntöä: “Niin monta vierasta kun ikävuosia?”

5. Hädän yllättäessä

Pienten vieraiden vanhemmilta kannattaa pyytää yhteystiedot ilmoittautumisen yhteydessä, sillä kesken juhlien voi jännitys tai ikävä yllättää. Lastenjuhlien sopiva kesto on noin 1,5 - 2 tuntia, toki juhlijoiden ikä huomioiden.

6. Ennakoi mahdolliset vaaratilanteet

Poista juhlatilasta mahdolliset vaaratilanteita aiheuttavat tekijät, kuten helposti kaatuvat tai tippuvat tavarat tai liukkaat matot. Sohvan tai tuolit voit suojata esim. vanhoilla kankailla tai kerniliinalla mahdollisten läikkymisten varalta. Varaa lähettyville myös laastaria mahdollisia pikkupaikkauksia varten.

7. Ensin syödään suolaiset, sitten vasta makeat

Tarjoa ensin suolaista purtavaa, jotta lapset ovat jo hieman kylläisiä makeaan tarjoiluun siirryttäessä. Liika sokeri masussa saattaa aiheuttaa ylivilkkautta ja levottomuutta.

8. Juhlaruokien valinta

Suunnittele juhliin tarjottavat, joita voit hyvissä ajoin valmistaa ja valmistella ennen juhlia. Liian vaativat ja paljon viimeistelyjä vaativat tarjottavat saattavat yllättäen viedä paljon aikaa ja energiaa juhlapäivänä.

9. Juhlaruokien säilyvyys

Mikäli aiot tarjota juhlissa kakkua, varaa juhlaan yhden ison kakun sijasta kaksi tai useampia pienempää kakkuja tai kakun vaihtoehtoina voivat toimia myös pienet leivokset. Nosta tarjottavia kylmästä esille vasta sitten, kun niitä tarvitaan, jotta tarjottavat pysyvät kuosissa ja tarjoilukelpoisina pidempään.

10. Ohjelma ja tutustuminen

Juhliin on hyvä varata 2-3 ohjattua leikkiä. Yksi voisi olla heti alussa, jotta pienet juhlijat tutustuvat toisiinsa ja juhlat pääsevät mukavasti alkuun!

 

Lähde: Juhlat.fi

Vaikka keskivertoperheessä ei tällaisia summia juhliin käytetäkään, on moni muukin valmis maksamaan lapsensa juhlista entistä enemmän.

-Useimmin asiakkaat tilaavat juhlat avaimet käteen-periaatteella. Teemme kaiken valmiiksi, tarjoilut ja ohjelman.

Kasvava bisnes

Wilhelmiina Waronen viettää syntymäpäiväänsä Hupipuisto SnadiStadissa. 9-vuotiaalla on selvä näkemys onnistuneista juhlista.

-Siellä on paljon tekemistä ja kivaa.

Wilhelmiinan isä myöntää, että perheessä mietittiin juhlapaikkaa hetki. Syntymäpäiväsankarin ja yhdentoista vieraan juhlat maksoivat noin 250 euroa.

-On se melko iso summa. Päädyimme lopulta sitten synttärisankarin toiveeseen eli tänne, Jan Waronen sanoo.

Hupipuisto SnadiStadin toimitusjohtaja Tarmo Kirjonen kertoo, että syntymäpäivien järjestämisestä on tullut tärkeä osa liiketoimintaa.

 -Voidaan arviolta puhua noin kolmanneksesta vähän laskentatavasta riippuen. Se on iso osa liiketoimintaa. Siihen halutaan satsata ja on myös satsattu.

- Tarjoajia on paljon ja vaihtoehtoja on paljon. Kyllä se sellainen ilmiö on, että jos nykypäivänä pitää yhdet synttärit pihakavereille, yhdet koulukavereille ja yhdet sukulaisille niin on kiva, että pystyt yhdet ulkoistamaan, Kirjonen hymyilee.

Juhlat taiteen parissa

Opas Johanna Wahlbeck kierrättää lapsijoukkoa EMMAN eli Espoon modernin taiteen museon käytävillä. Menossa on Marian 9-vuotissyntymäpäivä. Lapsilla riittää kysyttävää taideteoksista.

-Monet lapset sanovat, että ihan parhaat synttärit. Kyllä lapsi löytää aina ihanan uteliaan ja mielikuvituksellisen näkökulman.

Taidesyntymäpäivän kohderyhmään kuuluvat 4-12-vuotiaat, mutta synttärijuhlia ovat tervetulleita viettämään kaiken ikäiset.

-Itsekin lapsenmielisenä voisin pitää bileet tällaisella lastenjuhlakonseptilla, Wahlbeck nauraa.

Vai telinevoimistelua?

Samaan aikaan Saara juhlii 9-vuotispäiväänsä lasten ja nuorten kuntoklubi Gymillä. Myös täällä on huomattu perheiden into järjestää juhlat kodin ulkopuolella.

-Ihan selvästi. Meillähän kaikki juhlat on yksityistilaisuuksia eli koko sali on varattu yksityisporukalle. Lisäksi ohjaaja on mukana alusta loppuun. Oli ohjelmassa sitten parkouria, akrobatiaa tai telinevoimistelua, Gymin toimitusjohtaja Christina Nurmi kertoo.

-Perheet varmaan haluavat tarjota lapsilleen kokemuksia. Onhan tämä koko maailma sitä, että halutaan tarjota kokemuksia. Tiedän itsekin, että on helpompi järjestää juhlat muualla kuin kotona. Täällä saa hyppiä seinillä, kun kotona taas ei.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja