Mainos

6 mielenkiintoista faktaa peniksestä – tiesitkö näitä?

Penikseen liittyy monta mysteeriä. Oletko pohtinut näitä asioita?

Men's Health selvitti vastaukset penismysteereihin.

1. Miksi penis kutistuu märkänä?

Todellisuudessa kosteus itsessään ei kutista penistä. Ilmiö johtuu oikeastaan veden tai ilman viileydestä. Kivespussit roikkuvat kehon ulkopuolella, sillä siemenneste tarvitsee juuri tietyn ihanteellisen lämpötilan. Kylmällä ilmalla keho keskittää resurssinsa keskivartaloon, jossa sijaitsevat elintoiminnalle välttämättömät elimet. Ääreisverenkierto puolestaan rajoittuu, joten sormet, varpaat ja myös penis jäävät oman onnensa nojaan.

Muun muassa kivespussien lihakset supistuvat kylmässä vetäen pusseja kehoa kohden. Tämä supistus pingottaa myös peniksen lihaksia ja kudosta ja näin ollen kutistaa sitä, urologi Joseph Sonstein selittää. Kuumassa tapahtuu päinvastoin.

2. Mistä aamuerektio johtuu?

Sonsteinin mukaan testosteronitaso on korkeimmillaan aamulla. Jotkin todisteet puhuvat myös sen puolesta, että säännöllisen erektion avulla keho pyrkii säilyttämään seksuaalisen toimintakykynsä, vaikkei se kiihottumisesta johtuisikaan.

3. Mistä "märät unet" johtuvat?

Tämäkin johtunee kohollaan olevasta testosteronitasosta, joka kohoaa nukkuessa. Tämän vuoksi nuoremmat miehet – joiden testosteronitaso on korkeammalla kuin vanhempien herrasmiesten – kokevat märkiä unia useammin. Sonstein sanoo, että märkiä unia saattaa tulla useammin myös silloin, kun orgasmien välillä on ollut paljon aikaa. Tämä olisi kenties elimistön tapa tehdä tilaa tuoreemmalle siemennesteelle. Tästä ei kuitenkaan ole mitään todisteita.

4. Miksi toisten penikset kasvavat paljon erektiossa, toisten puolestaan vain vähän?

Sonsteinin mukaan pienemmät penikset tuppaavat kasvamaan pituutta enemmän erektiossa. Velttona pidemmät penikset tuppaavat puolestaan olemaan erektiossa jäykempiä, mutta eivät juuri isompia.

5. Miksi erektio ei aina onnistu seksin aikana?

Sonsteinin mukaan ikävä ilmiö johtuu yleensä stressistä tai ongelmista parisuhteessa. Runsas stressi tai ahdistus johtuu siihen, että olosi on jännittynyt, ja se ilmenee erektio-ongelmina.

6. Miksi siemennestettä saattaa tiputella vielä minuutteja orgasmin jälkeenkin?

Aivan samoin kuin virtsan kanssa vessakäynnin jälkeen, siemennestettä voi tulla hieman ulos vielä muutamia minuutteja orgasmin jälkeen. Sonstein selittää, että siemenneste on niin tahmeaa, että vaatii hieman painovoimaa, jotta kaikki tulee ulos virtsaputkesta.

Video: Tärkeää asiaa eturauhassyövästä.

25:49

Lähde: Men's Health

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.