Mainos

55 kansanedustajaa välikysymyksen takana

Keskustan alullepaneman pankkikriisin korvauslinjaa koskevan välikysymyksen on allekirjoittanut kaikkiaan 55 kansanedustajaa. Ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistin korvausten sovittelusta nousseen kohun siivittämä välikysymys luettiin tänään eduskunnan täysistunnossa.

Keskustan 45 kansanedustajan ohella kysymyksen takana ovat 4 kristillisten kansanedustajaa sekä vasemmistoryhmän ja nuorsuomalaisten kolmihenkiset eduskuntaryhmät.

Välikysymys pantiin pöydälle ensi tiistain täysistuntoon. Siihen saakka kansanedustajilla on yhä tilaisuus panna nimensä paperiin. Opposition puolella siihen on mahdollisuus vielä neljällä edustajalla. Hallituspuolueiden kansanedustajilla ei ole tapana yhtyä periaatteessa hallituksen kaatamiseen tähtääviin opposition esityksiin.

Sen jälkeen kysymys menee tiedoksi hallitukselle, jonka on vastattava siihen viidentoista päivän kuluessa. Tukevassa enemmistöasemassa istuva Lipposen sateenkaarihallitus torjuu vaivatta epäluottamuslause-esitykset. Eduskunnassa huomio kiintyykin hallituksen vastauksen sisältöön ja sen pohjalta käytävään keskusteluun.

Hallituksen odotetaan vähintään määrittelevän ja perustelevan sen linjan, jota noudatetaan pankkikriisiin liittyvien korvausten kohtuullistamisessa. Keskustan välikysymystä puidaan eduskunnassa aikaisintaan puolentoista viikon kuluttua.

Tänään raukesi odotetusti Sundqvistin korvausten sovittelusta tehty ensimmäinen välikysymys kannatuksen puutteeseen. Ensimmäisen allekirjoittajan, perussuomalaisten Raimo Vistbackan ohella se sai taakseen vain kahdeksan kansanedustajaa. Vaadittava määrä on vähintään 20 allekirjoitusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.