50 vuotta täyttänyt Salkkarit-tähti Sami Uotila ei stressaa iästä: "Kyllä minulla on varmaan myös hyvät geenit"

Näyttelijältä salaperäinen kommentti Aki Nikkisen tulevista käänteistä 5:48
Salkkarit-näyttelijä Sami Uotilalta salaperäinen kommentti suosikkihahmo Aki Nikkisen tulevista käänteistä – katso video!

Salatut elämät -näyttelijä Sami Uotila täytti alkuvuodesta 50 vuotta. Uotila kertoi Salkkareiden syyskauden kynnyksellä ajatuksiaan siitä, kuinka hän suhtautuu ikääntymiseen.

Salatut elämät -sarjan kuvaukset alkoivat kesätauon jälkeen tällä viikolla. Suosikkipahis Aki Nikkisen roolista tuttu Sami Uotila kertoi MTV Uutisille palanneensa todella hyvillä mielin studiolle.

– Jotenkin tämä loppukesä ja alkusyksy on muutenkin hienoa aikaa, on tosi hyvä fiilis palata tänne, hehkutti Uotila, jonka kesä vierähti kesäteatterin parissa.

Uotila ja hänen avopuolisonsa, reilu vuosi sitten Salkkareista lähtenyt Kerttu Rissanen, viettivät kesän Lappajärvellä Swingijengi-musikaalin parissa. Näyttelijä myöntää, että Salatut elämät seurasi häntä kuitenkin vahvasti myös Pohjanmaalle.

– Oli mielettömän hieno kesä ja pystyi rauhoittumaan ja rentoutumaan, mutta fanikohtaamisissa Aki oli vahvasti läsnä, Uotila tunnustaa.

Hän laskee, että häntä kutsuttiin lähes poikkeuksetta Salkkarit-hahmonsa nimellä, kun fanit tulivat pyytämään yhteiskuvia televisiosta tutun näyttelijäpariskunnan kanssa.

– Kun olimme Kertun kanssa liikkeellä, ihmiset huusivat "Hei Kerttu ja Aki!", ja sitten mentiin. Heillä oli ehkä todellisuuden ja Pihlajakadun raja vähän hämärtynyt, Uotila naurahtaa. 

"Ikä kulkee siinä sivussa"

Uotila täytti alkuvuodesta 50 vuotta. Hän sanoo, ettei ajattele ikää numerona juurikaan, eikä uusi kymmenluku nostattanut pintaan minkäänlaista ikäkriisiä.

– Minulla on elämä, jota elän ja ikä kulkee siinä sivussa, hän toteaa.

Uotilan mukaan näyttelijän ammatista on kuitenkin apua, kun työ ei tuo paineita siitä, että olisi pakko kulkea esimeriksi puvussa ja kravatissa, jotka monesti mielletään merkeiksi vanhemmasta iästä.

– Minusta on muutenkin mukavaa, että voi pukeutua nuorekkaasti, jos siltä tuntuu. Tai tilanteen tullen sitten vähän arvokkaamminkin, pohtii Uotila, joka kuitenkin tunnustaa, että perimästäkin on varmasti apua.

– Kyllä minulla on varmaan myös hyvät geenit. Äidin puolella suvussa on tosi pitkää ikää.

Nuoruuden salaisuudesta kysyttäessä näyttelijä sanoo myös, ettei hän ota liikaa paineita esimerkiksi terveellisistä elämäntavoista. 

– Minulla on balanssi kunnossa. Välillä vietetään huonoa elämää ja välillä sportataan. Elämä on kivaa, kun antaa itselleen luvan tehdä asioita ja kokea juttuja, eikä jatkuvasti stressaa liikaa, mitä syö tai juo, hän pohtii.

Syksyllä Uotila keskittyy enimmäkseen Salkkareihin, mutta luvassa on myös toinen mieluisa työprojekti.

– Alamme muutaman kuukauden kuluttua äänittää Sing 2 -animaatioelokuvaa, jossa olen äänenä koalakarhu Buster Moonille. Olen fanittanut Matthew McConaugheyta, joka tekee alkuperäisen ääniroolin. On kivaa mennä studioon, kun saa kuunnella, miten herra tekee sen, Uotila kertoo.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 23. elokuuta alkaen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla. Sarja jatkuu erikoispitkillä jaksoilla, jotka nähdään 23.–27.8. Jaksot ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat