Salatut elämät

Pihlajakadulla tapahtuu!

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Salkkarit-tähti Kerttu Rissanen jättää Salatut elämät! Hahmo kokee traagisen lopun: "Hyvä, että se tapahtuu tavalla, joka muistetaan"

18:16
Katso myös Salattujen elämien vastaavan tuottajan haastattelu! Marko Äijö paljastaa, miksi näin lohduttomaan juonenkäänteeseen päädyttiin.

24-vuotias Kerttu Rissanen tuli Salkkareihin 17-vuotiaana. Nyt näyttelijä tahtoo etsiä elämälleen uutta suuntaa, kun Sannin hahmo poistuu dramaattisesti sarjasta.

Salatut elämät -sarjan kevätkausi huipentui totuttuun tapaan dramaattisesti. Syksyn ensimmäisissä jaksoissa selviää, että Taalasmaan perheen osalta tämä tarkoittaa tällä kertaa suurta surua.

Sannin roolissa nähty Kerttu Rissanen poistuu sarjasta rankan juonenkäänteen myötä.

– Hän kokee hyvin traagisen kuoleman onnettomuudessa, Rissanen paljasti maaliskuussa puhelimitse MTV Uutisille, kun dramaattiset kuvaukset olivat jo ohi.

– Perhe on lähdössä matkalle, kun helikopteri putoaa auton päälle, jossa he ovat, hän kertoo.

Rissanen myöntää, että lähtö sarjasta ja rakkaan hahmon hyvästeleminen on haikeaa. Näyttävässä ja dramaattisessa lopussa oli kuitenkin oma hohtonsa.

– Jos hahmo kuolee, on hyvä, että se tapahtuu tavalla, joka muistetaan. Siinä mielessä oli hienoa päästä tekemään näin dramaattista kohtausta. On tosi mielenkiintoista nähdä, miltä kaikki näyttää, Rissanen pohti.

Kohtaus itsessään ei Rissasen mielestä vaatinut erilaista valmistautumista kuin muulloinkaan, mutta takaraivossa jyskytti silti tieto siitä, että kyseessä on hahmon viimeinen kohtaus sarjassa.

– Henkistä valmistautumista se siis kyllä vaati. Olen ollut täällä monta, monta vuotta. Sannista on tullut tosi rakas mulle, ja halusin kunnialla viedä hahmon loppuun asti. Siinä mielessä oli tosi henkilökohtaista ja tunteikasta tehdä Sannin viimeisiä kohtauksia, hän puntaroi.

Salkkarit kuin toinen koti

24-vuotias Rissanen kertoo, että päätös hahmon poistumisesta tehtiin yhdessä tuotannon kanssa.

– Lähden hyvillä fiiliksillä, mutta samaan aikaan haikeana. Tämä oli minulle kuin toinen koti ja olen aina viihtynyt täällä superhyvin, Rissanen huokaa ja kertoo muistelleensa viimeisinä työpäivinään studiolla Salkkarit-uransa käänteitä, joista muistutti milloin mikäkin lavaste tai esine.

Hän tuli mukaan Salkkareihin vain 17-vuotiaana. Työpaikka ja työyhteisö tulevat kulkemaan aina mukana muistoissa, sillä Sannin rooli oli Rissaselle ensimmäinen suurempi näyttelijäntyö.

– Tulee ikävä kaikkia kollegoita, mutta toisaalta on kivaa päästä kohti uusia haasteita ja hakea jotain muuta suuntaa elämälle, hän pohti.

Paluu koulunpenkille

Rissasen oli tarkoitus näytellä kesällä Lappajärven kesäteatterissa, mutta koronaviruspandemia peruutti työt kesäteatterissa. Elixia-kuntosalit sen sijaan ovat avanneet jo ovensa, ja se tietää jo pidemmän aikaa jumppia ohjanneelle Rissaselle työnsarkaa.

– Kesä menee Elixialla töissä ja tarkoitus olisi tehdä myös kesäopintoja, Rissanen kertoi toukokuun lopulla kesän suunnitelmistaan.

Näyttelijäntöitä ei toistaiseksi ole kiikarissa, mutta Rissanen ei kuitenkaan sulje sitäkään vaihtoehtoa kokonaan pois.

– En sano, etten halua enää tehdä näyttelijäntöitä, mutta ehkä tässä on nyt pieni irtipäästämisen hetki. On kivaa tehdä välillä jotain muuta, hän pohtii.

Syksyllä edessä on paluu yliopistoon sosiaalitieteiden pariin. Urheilullisella Rissasella on kuitenkin myös liikunta-alaan liittyviä haaveita.

– Lähitulevaisuudessa olisi mahdollisesti kiva myös käydä joku personal trainer -koulutus. Haluaisin oppia lisää myös liikunta-alasta, hän paljastaa.

Paluusta yliopisto-opintojen pariin Rissanen on innoissaan.

– On tosi kivaa mennä pitkästä aikaa koulunpenkille. Nyt on aikaa miettiä, mitä haluaa ja mitä kohti lähtee menemään.

– Okei kaverit se on menoa nyt! Nimittäin kohti Selviytyjiä. Me suunnataan kohti Pohjolaa eli tämän vilukissan sisukkuutta koetellaan varmaan ihan kybällä. Vähän myös naurattaa, kun mun eräkokemus rajoittuu about yhteen telttaretkeen 12-vuotiaana. Mutta olen ihan superinnoissani lähdössä matkaan! Mä tykkään kaikista extreme-jutuista ja tämä on niin siisti mahdollisuus päästä haastamaan itseään ja saada uusia kokemuksia! Periksi ei anneta. Wish me luck! Rissanen kirjoittaa.

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla ja mtv.fissä 3.8. alkaen! Koko viikon jaksot ennakkoon C Moressa!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja