Mainos

45 minuuttia: Rakennusalan pomo jaksoi amfetamiinilla

Huumeiden käyttö työpaikoilla on lisääntynyt ja arkipäiväistynyt, arvioi Kalliolan Nurmijärven klinikan johtaja Jyrki Lausvaara MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa.

Julkisuudessa puhutaan kahdenlaisista huumeidenkäyttäjistä: syrjäytyneistä nuorista tai niin sanotuista viihdekäyttäjistä. Ohjelman haastattelema Jari ei kuulu kumpaankaan ryhmään, vaikka hän onkin käyttänyt huumeita pitkään.

Jari käytti vuosikausia kannabista, amfetamiinia ja kokaiinia. Käyttö oli jatkuvaa, mutta Jari pystyi elämään kuitenkin näennäisen normaalia elämää.

- Elin sellasta kaksoiselämää, että oli se käyttömaailma ja sitten tämä täysin muu maailma, Jari kertoo.

Hän pystyi käytöstään huolimatta, ehkä jopa osin sen ansiosta, tekemään kovasti töitä. Hän työskenteli esimiestehtävissä rakennusalalla. Yhtä aikaa meneillään saattoi olla kymmeniä työmaita. Hänen oma esimiehensä ei tiennyt käytöstä mitään, eivätkä siitä tienneet myöskään ne työtoverit, jotka itse eivät käyttäneet huumeita.

Moni työtovereistakin kuitenkin käytti. Jarin mukaan huumeidenkäyttö on rakennusalalla jopa yleistä. Se auttoi selviämään lukuisien samanaikaisten työmaiden aiheuttamasta paineesta.

Jari kuitenkin päätti lopettaa huumeidenkäytön syntymäpäivänään.

- Ajattelin, että olen nyt elänyt elämästäni noin puolet. Haluan elää loppuelämäni eri tavalla. Huumeiden vuoksi taustalla oli koko ajan pelko, eikä siitä tunteesta päässyt eroon millään. Pelko oli koko ajan takaraivossa, välillä ei edes tiennyt, mitä pelkäsi. Se oli niin henkisesti kuluttavaa ja raskasta elämää, että halusin siitä eroon, Jari sanoo.

Katso Elisa Tikkasen juttu:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.