40 prosenttia nokialaisista saa potkut

Nokian pääkonttorilla, Espoon Keilaniemessä, työntekijöiden tunnelmat ovat järkyttyneet. Vaikka Espoossa ei vielä tiedetä, kuinka moni irtisanotaan, määrä on joka tapauksessa kova.

– Irtisanottavaksi ilmoitettujen määrä tarkoittaa sitä, että neljäkymmentä prosenttia Suomen Nokian työntekijöistä saa potkut. Meille on luvattu tarkka määrä vasta ensi viikolla, sanoo luottamusmies Harri Määttänen, Nokian Espoon toimihenkilöiden luottamusmies.

– Nämä ovat shokeeraavia uutisia. On tässä käyty YT-neuvotteluja viime vuosina joka vuosi, mutta suuri määrä oli yllätys, Määttänen sanoo.

Luottamusmiehille on korostettu, että Nokialla on vain kaksi lukua; 3700 irtisanotaan Suomesta ja 10 000 maailmanlaajuisesti. Paikkakuntakohtaisia irtisanomislukuja työntekijät joutuvat odottamaan ensi viikkoon.

– Täällä Espoossa on vielä iso kysymys, kuinka lujaa se iskee, Määttänen sanoo.

Ainoa valopilkku on aiempien YT-neuvottelujen yhteydessä käyttöön otettu bridge-ohjelma, jossa irtisanottaville pyritään löytämään uusi työpaikka talon sisältä tai sen ulkopuolelta.

– Siitä olen kuullut yllättävän paljon hyvää. Ymmärtääkseni bridge-ohjelmassa on perustettu jo parisataa yritystä, joita Nokia on myös tukenut taloudellisesti, mikäli niiden liikeidea on ollut hyvä, Määttänen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat