Mainos

40 prosenttia nokialaisista saa potkut

Nokian pääkonttorilla, Espoon Keilaniemessä, työntekijöiden tunnelmat ovat järkyttyneet. Vaikka Espoossa ei vielä tiedetä, kuinka moni irtisanotaan, määrä on joka tapauksessa kova.

– Irtisanottavaksi ilmoitettujen määrä tarkoittaa sitä, että neljäkymmentä prosenttia Suomen Nokian työntekijöistä saa potkut. Meille on luvattu tarkka määrä vasta ensi viikolla, sanoo luottamusmies Harri Määttänen, Nokian Espoon toimihenkilöiden luottamusmies.

– Nämä ovat shokeeraavia uutisia. On tässä käyty YT-neuvotteluja viime vuosina joka vuosi, mutta suuri määrä oli yllätys, Määttänen sanoo.

Luottamusmiehille on korostettu, että Nokialla on vain kaksi lukua; 3700 irtisanotaan Suomesta ja 10 000 maailmanlaajuisesti. Paikkakuntakohtaisia irtisanomislukuja työntekijät joutuvat odottamaan ensi viikkoon.

– Täällä Espoossa on vielä iso kysymys, kuinka lujaa se iskee, Määttänen sanoo.

Ainoa valopilkku on aiempien YT-neuvottelujen yhteydessä käyttöön otettu bridge-ohjelma, jossa irtisanottaville pyritään löytämään uusi työpaikka talon sisältä tai sen ulkopuolelta.

– Siitä olen kuullut yllättävän paljon hyvää. Ymmärtääkseni bridge-ohjelmassa on perustettu jo parisataa yritystä, joita Nokia on myös tukenut taloudellisesti, mikäli niiden liikeidea on ollut hyvä, Määttänen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.