Mainos

Nokialta irtisanomisten Suomen ennätys

Nokian tänään ilmoittamat irtisanomiset ovat todennäköisesti määrältään Suomen ennätys. SAK kerää lehtitietojen perusteella tilastoa irtisanotuista Suomessa. Tilastoja on tehty vuodesta 2005, eikä niistä löydy tietoa isommista yksittäisistä irtisanomisista.

– Minun muistini mukaan yhtään näin suurta yksittäistä irtisanomista ei ole ollut, ja minun muistini ulottuu kolmenkymmenen vuoden taakse, sanoo työ- ja elinkeinojohtaja Matti TukiainenSAK:sta.

Nokia irtisanoo Suomesta 3700 työntekijää.

– Tietojeni mukaan tämä on Suomen ennätys, mitä tulee yksittäisen yrityksen kerralla irtisanomaan määrään.

Nokia on antanut mutta myös saanut

SAK korostaa, että tällaisessa tilanteessa on äärimmäisen tärkeää, että työntekijöitään irtisanova yritys kantaa yhteiskuntavastuuta.

– Nokia on tuonut suomalaiseen yhteiskuntaan paljon, mutta se on myös saanut suomalaiselta yhteiskunnalta. Toivon, että yritys todella nyt tukee irtisanottavia uuden työpaikan löytymisessä, Tukiainen sanoo.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop korosti iltapäivän tiedotustilaisuudessa, että aiemmissa muutosvaiheissa käytetty bridge-ohjelma on toiminut hyvin. Sen avulla moni on löytänyt uutta työtä tai perustanut oman yrityksen.

Irtisanomisten Suomen ennätys on SAK:n mielestä erityisen ikävä siksi, että se kohdistuu niin voimakkaasti tietyille paikkakunnille.

– Salolle tämä on todella kova isku, toki Oululle myös, Tukiainen sanoo.

– Uskon ja toivon, että tätä ennätystä ei Suomessa aivan heti rikota.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.