4-vuotias Olivia oli kuolla viinirypäleitä syödessään – järkyttynyt äiti muistuttaa tärkeästä seikasta

Brittiäiti sai kokea jokaisen vanhemman painajaisen, kun hänen neljävuotias tyttärensä oli tukehtua. Syynä oli viinirypäle, jota äiti ei ollut halkaissut kahtia.

Nottinghamilainen Laura Lou Chambers ottaa tapahtumasta syyt niskoilleen. Hän oli kuullut uutisen lapsesta, joka tukehtui viinirypäleeseen. Sen jälkeen Laura oli aina halkaissut viinirypäleet kahtia ennen niiden tarjoamista pienille lapsilleen.

Sillä kertaa Laura ei kuitenkaan halkaissut viinirypäleitä. Hän kertoo Facebook-päivityksessään luulleensa pian viisivuotiaan tyttärensä olevan jo tarpeeksi iso ymmärtämään, ettei ruokaa kannata kauhoa suuhunsa. Ettei pian viisivuotias tukehtuisi ruokaansa. Lisäksi perheen koti odotti siivoojaansa.

Lapsen huulet alkoivat sinertää

Kun Laura sammutti imurinsa, hän kuuli tyttärensä äänen yläkerrasta.

– Tiesin heti, mitä oli tapahtunut. Juoksin hän luokseen. Hän ei pystynyt hengittämään.

Kokonainen viinirypäle oli juuttunut lapsen kurkkuun. Laura yritti saada tukosta ulos lyömällä lastaan lapaluiden väliin. Mitään ei tapahtunut.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Hän katsoi minua kuolema silmissään ja hänen huulensa muuttuivat sinisiksi, kun hän ei pystynyt hengittämään, Laura kirjoittaa.

Vihdoin Lauran mies onnistui yrityksessään saada rypäle ulos pikkutytön kurkusta.

Viinirypäleet vaaraksi pikkulapsille

Laura haluaa muistuttaa muita pikkulasten vanhempia viinirypäleiden vaarasta. Varoittavalla Facebook-päivityksellä on jo yli 12 000 reaktiota ja 55 000 jakoa. Asiasta ovat uutisoineet muiden muassa brittimediat The Sun sekä Metro UK.

Lääkärit ovat varoittaneet pikkulapsia viinirypäleistä jo vuosia sitten. Viinirypäleiden koko ja muoto ovat sellaisia, että ne voivat tukkia lapsen ilmatiet täysin. Siksi viinirypäleet tulisi leikata paloihin ennen niiden antamista lapsia. Lapsia tulisi myös vahtia viinirypäleitä syödessään.

Viime uutenavuotena 3-vuotias poika tukehtui viinirypäleisiin Espanjassa. Maassa on tapana syödä vuoden vaihtuessa 12 viinirypälettä.

Lue myös:

    Uusimmat