Terveeksi luultu kaksivuotias päästi korvia viiltävän huudon ja menetti tajuntansa – mystinen kohtaus sai Pia-äidin tolaltaan

Australialaisäiti on järkyttynyt taaperolleen sattuneesta sairauskohtauksesta, jolle lääkärit eivät ole vielä pystyneet nimeämään syytä.

Pia Marshall kertoo australialaislehti Sunshine Coast Dailylle, että hänen kaksivuotiaan Paloma-tyttärensä sairauskohtaus oli iskenyt aivan yllättäen. Yhtenä hetkenä täysin terve taapero oli alkanut huutaa tuskissaan.

Paloma päästi suustaan korvia viiltävän huudon ja käpertyi tuskissaan. Sitten lapsi meni hervottomaksi ja menetti tajuntansa. Pia-äiti soitti hätänumeroon.

Apua odotellessaan Pia tarkasti tyttärensä suun. Paloma puri hampaitaan tiukasti yhteen, ja Pian tunsi tytön kielen olleen kiinni kitalaessa. Tajuton tyttö yritti hengittää räkäisen nenänsä kautta.

Kohtauksen syy jäi mysteeriksi

Pian Palomaa kiidätettiin jo sairaalaan teho-osastolle. Tajuton tyttö kiinnitettiin letkuihin.

Iltaan mennessä Paloma heräsi tiedottomasta tilasta. Lääkärien tekemät testit näyttivät tytön olevan terve. Seuraavana päivänä Paloma kotiutettiin, vaikka syytä sairauskohtaukselle ja sen aiheuttamalle pitkälle tiedottomalle tilalle ei ollut löydetty uurastuksesta huolimatta.

– Olen täysin ymmälläni ja huolestunut, että se tapahtuu uudelleen, Pia sanoo.

Hän pohtii, onko muilla lapsilla ollut samanlaisia kokemuksia. Pia kertoo yhtäkkisen oudon kohtauksen järkyttäneen ja traumatisoineen häntä.

Pia toivoo, että vanhemmat ymmärtäisivät arvostaa lapsiaan, eivätkä pitää heitä itsestäänselvyyksinä. Lisäksi traumaattisia kokemuksia läpikäynyt äiti muistuttaa, kuinka tärkeää vanhemman on osata elvyttää, jos hätä joskus sattuu omalle kohdalle.

Katso ohjeet lapsen elvyttämiseen yllä olevalta videolta.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat