Poika menehtyi otettuaan osaa somessa kiertävään "kuristamishaasteeseen" – murtunut äiti varoittaa muita: "Kiinnittäkää huomiota siihen, mitä lapsenne katsovat sosiaalisessa mediassa"

"Valelomat"ovat nyt in! Fake A Vacation muokkaa sinut mukaan lomakuviin somea varten 0:48
Tämäkin ilmiö kiertää somessa: Valelomat!

Äiti varoittaa muita vanhempia sosiaalisen median "kuristamishaasteesta",  joka vei hänen poikansa hengen.

Joann Bogardin poika menehtyi somehaasteen vuoksi. Äiti kertoo, että Mason-poika otti osaa "kuristamishaasteeseen", joka kiertää netissä.

Joannin mukaan haaste perustuu ideaan, jossa osanottajaa kuristetaan tai hän kuristaa itseään, kunnes melkein menettää tajuntansa.

– Siitä pitäisi päästä eräänlaiseen pilveen. Valitettavasti se on vienyt monien nuorten hengen liian aikaisin, ja se vie rakkaan Masonimme, Joann kirjoitti Facebookissa, kun Mason oli vielä sairaalassa.

Kulkee myös nimellä "sydämenpysäyttäjä"

Itse haaste on jo vuosia vanha. Esimerkiksi eräs kanadalaisperhe on kertonut lapsensa menehtyneen haasteen takia. Time-lehden mukaan haasteesta puhutaan myös nimillä pyörtymishaaste tai flatliner, siis sydämenpysäyttäjä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Masonia yritettiin pelastaa, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Perhe päätti luovuttaa tämän elimet niitä tarvitseville.

– Hän olisi halunnut toimia niin. Hän oli hyvin antelias nuori mies, Joann sanoo.

Varoittaa muita perheitä

Joann haluaa julkaisullaan varoittaa muita "typerästä haasteesta".

– Anomme teitä sydämiemme pohjasta. Olkaa kilttejä, kiinnittäkää huomiota siihen, mitä lapsenne katsovat sosiaalisessa mediassa. Tiedän, että lapsemme aina valittavat meidän olevan liian ylisuojelevia, mutta se on ok, se on työtämme, Joann sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat