4-vuotias leikki taloyhtiön pihassa kolmipyörällään – perhettä uhkaa nyt 150 dollarin sakko: "Lapsilla pitäisi olla samat oikeudet kuin muillakin"

Äiti sai sakot 3-vuotiaan poikansa pissahädän takia – tuomari osoitti inhimillisyyttä 1:39
Outo tapaus tämäkin! Äiti sai sakot hänen 3-vuotiaan poikansa pissahädän takia – tuomari osoitti inhimillisyyttä

Parkerien postiluukusta tipahti taloyhtiön kirjailema uhkaus 150 dollarin sakosta, koska heidän lapsensa ajeli pihassa kolmipyörällä.

Perhe New Yorkissa saattaa saada sakot erikoisesta syystä. Toukokuussa 2019 Robert ja Angelica Parkerin 4-vuotias poika leikki heidän asuintalonsa pihalla.

Liam-poika rakastaa kolmipyöräistään ja ajelikin sillä taloyhtiön nurmikolla. Pian tilanne sai yllättävän käänteen: Parkerien postiluukusta tipahti uhkaus 150 dollarin sakosta.

– Ymmärrämme, että sää on ihana, mutta valitettavasti meillä on sääntöjä ja rajoituksia yhtiösäännöstössämme, perheen saamassa kirjeessä luki.

Sääntöä, johon kirjeessä viitattiin, ei ole olemassa

Kirjeen mukaan asuinkompleksin säännöissä todetaan, ettei lasten "ole turvallista leikkiä" yhtiön yleisissä ulkotiloissa.

– Olkaa hyvä ja ottakaa tämä varotoimena, jotta meidän ei tarvitse ottaa käyttöön sakkoa tämän (toiminnan) yhteydessä. Sakko on 150 dollaria per rike.

Parkerit lukivat 38 sivua asuinkompleksinsa yhtisääntöjä, mutta eivät löytäneet kieltoa ulkona leikkimisestä. Yhtiön varapuheenjohtaja Marie Dellafranca ei myöskään kyennyt löytämään säännöistä ulkoleikit kieltävää kohtaa.

Robert kertoi haastattelussa, ettei Liam esimerkiksi aja parkkipaikalla ja häntä valvotaan leikkien aikana.

Asukas oli valittanut leikkivistä lapsista

Dellafrancan mukaan yksi asukas oli valittanut pihassa "meluisasti" leikkivästä lapsesta. Muut lapsiperheet eivät olekaan Parkerien mukaan saaneet vastaavia kirjeitä.

– Mietimme, miksi meidän poikamme on ainoa, kun ottaa huomioon, että muitakin lapsia leikkii ulkona kaiken aikaa, Robert Parker kommentoi.

Perheen äiti on latinalaisamerikkalainen ja isä pelkääkin nyt, että kiellon taustalla on "epäilyttävä" motiivi.

Syyttävät taloyhtiötään syrjinnästä

Dellafrancan aviomies on kieltänyt rasistiset motiivit ja kertoo, että kaikille muille "on kerrottu sama asia". Parkerien mukaan muut lapsiperheet eivät kuitenkaan ole saaneet kirjeitä.

Dellafrancan aviomies yritti haastattelussa vierittää syyn kiellosta osavaltion oikeuselimen harteille, mutta New Yorkissa ei ole voimassa minkäänlaista pihallaleikkimiskieltoa.

Parkerit ovatkin nyt syyttäneet taloyhtiötään syrjinnästä, ja osavaltion ihmisoikeusviranomainen tutkii asiaa.

– Siinä, että lapsi leikkii ulkona, ei ole mitään pahaa. Se on osa asunto-osakeyhtiössä asumista. Tämä talo ei ole yli 55-vuotiaille tai senioreille. Lapsilla pitäisi olla samat oikeudet kuin muillakin täällä, Robert kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat