Äiti järkyttyi taloyhtiön kirjeestä: ”Hiljennä lapsesi tai maksa sakko”

Sydneyssä, Australiassa asuva äiti sai yllättävän uhkauksen kirjallisena suoraan postilaatikkoonsa.

Kirjeessä naista uhkailtiin oikeustoimin, jos hän ei saisi lähes puolitoistavuotiasta lastaan lopettamaan pitämäänsä ”kovaa meteliä”. 33-vuotiasta Janin Mayeria ja hänen miestään odottaisi muuten 550 Australian dollarin eli noin 400 euron sakko.

Mayer julkaisi saamansa kirjeen Facebookissa. Kirjeessä taloyhtiö kertoo saaneensa useita valituksia naisen naapureilta lapsen huutamisesta ja kiljumisesta. Yhtiö vetoaa siihen, että lapsen metelöinti aikaisesta aamusta myöhään iltaan häiritsee muita asukkaita ja rikkoo asukkaiden yhteisiä sääntöjä.

”Ole hyvä ja yritä saada lapsesi metelöinti loppumaan hetimmiten. Sinun täytyy ottaa huomioon muut asukkaat ja pitää metelin taso aina minimissään”, taloyhtiö kirjoittaa.

Mayer kuvailee kirjeen uhkaavaa sävyä järkyttävänä ja taloyhtiön kohtelua syrjintänä. Julkaistuaan kirjeen Facebookissa nainen on kuitenkin saanut rutkasti tukevaa palautetta muilta pöyristyneiltä ihmisiltä.

– Kaikki ovat kauhistuneita kirjeestä, varsinkin he, joilla itselläänkin on lapsia. Meteli on aivan normaalia tämän ikäiselle taaperolle.

Toista lastaan odottava Mayer kertoo pelkäävänsä tulevaa.

– Vastasyntyneen kanssa syntyy myös enemmän meteliä, koska meteliä lapsesta tulee. En näe mitään keinoa ratkaista tätä tilannetta.

Mayer toivoisi myös, että naapurit olisivat kertoneet huolistaan hänelle suoraan, eivätkä valittaneet ylemmälle taholle.

Taloyhtiön puolelta asiaa suostuttiin kommentoimaan vain lyhyesti:

– Talon säännöt ovat selvät.

Entäpä jos lapsi raivoaa kaupassa? Vuoden isät kertovat videolla, kuinka toimisivat:

Lue myös:

    Uusimmat