4-vuotiaan leukemiapotilaan vanhemmilta vietiin lapsensa huoltajuus – äiti kirjoitti tunteikkaan viestin tuomarille: "Mitä aiot sanoa hänelle...?"

Uusilla teknologioilla syöpää vastaan 13:32
Videolla kerrotaan, miten uusi tekonologia voi muuttaa syövän hoidon.

Epätoivoinen yhdysvaltalaisäiti jakoi Instagramissa koskettavan viestinsä tuomarille, joka vei häneltä sairaan lapsensa huoltajuuden. Leukemiaa sairastavan 4-vuotiaan pojan vanhemmat olivat lopettaneet perinteiset syöpähoidot ja luottaneet niiden sijaan vaihtoehtoisiin "luontaishoitoihin", kertoo uutiskanava CNN.

Leukemiaa sairastava 4-vuotias Noah McAdams otettiin huostaan huhtikuussa, kun pikkupojan vanhemmat, Taylor Bland ja Joshua McAdams. olivat jättäneet saapumatta solunsalpaajahoitoon ja vieneet lapsensa sen sijaan vaihtoehtohoitoja tarjoavan lääkärin pakeille.

Noah sairastaa akuuttia lymfaattista leukemiaa. Erityisesti pieniä lapsia koskettavan sairauden ennuste on usein hyvä. Nykyhoidolla lapsista 85–90 prosenttia pystytään parantamaan pysyvästi. Länsimaiseen lääketieteeseen pettyneet Noahin vanhemmat halusivat kuitenkin hoitaa lastaan lääkekannabiksella, vitamiineilla ja ruokavaliolla.

Koskettavia kysymyksiä tuomarille

Luonnollisesti huoltajuutensa menettäneet vanhemmat eivät olleet tyytyväisiä tuomioonsa. Torstaina, 133 päivää Noahin huostaanottoa myöhemmin, Taylor-äiti julkaisi Instagramissa koskettavan päivityksen, jossa puhuttelee suoraan tuomaria.

– Aiotko olla hieromassa hänen selkäänsä kahdelta yöllä, kun hän (Noah) itkee vatsakipujaan ja oksentaa? Aiotko selittää hänelle, miksi hänen pitkät kauniit hiuksensa irtoavat tupoittain? Tanya kirjoittaa.

Äiti kysyy, aikooko tuomari ruokkia hänen poikaansa, maata hänen vieressään, kun lapsi ei jaksa nousta sängystä, ja kestää sairaan lapsen kiukkukohtaukset. 


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Mitä aiot sanoa hänelle, kun hän kysyy, missä hänen äitinsä ja isänsä ovat? Kun hän pyytää päästä kotiin?

Tanya tietää, ettei tule saamaan kysymyksiinsä vastausta, mutta toivoo niiden pistävän tuomarin ajattelemaan ja samaistumaan tuomittujen asemaan.

Tuomari ei ole kommentoinut Tanyan päivitystä, mutta tuomioistuimen tiedottaja muistuttaa, että tuomarin tehtävä on ratkaista tapauksia.

Lapsi muutti isoäitinsä luokse

Alkuviikolla tuomari määräsi valtion huomassa olleen Noahin asumaan äidinäitinsä luokse. Noahin vanhemmat saavat edelleen tavata poikaansa ja osallistua lääkärikäynteihin valvonnan alaisena.

Lisäksi Noahin vanhemmat määrättiin psykologiseen arviointiin. Arviointo on osa prosessia, joka voi johtaa huoltajuuden palauttamiseen.

Tapaus ei ole ensimmäinen, jossa vanhemmat ovat päättäneet vaihtaa perinteiset syöpähoidot vaihtoehtoisiin menetelmiin. Kerroimme aiemmin äidistä, joka hoiti tyttärensä syöpää kannabisöljyllä, yrteillä ja vitamiineilla. Kyseinen äiti pidätettiin ja hänen tyttärensä otettiin viranomaisten huostaan.

Lähteet: CNN, Tays

Lue myös:

    Uusimmat