4.5. Naudanlihaa sitruunalla ja täytettyjä paprikoita

Bresaola

  • 300 g naudan tai härän sisäfileetä
  • kelmua
  • 1 sitruunan mehu
  • sormisuolaa
  • rucolaa
  • parmesaanilastuja

Puhdista liha ylimääräisistä kalvoista ja rasvasta. Kääri liha tiukasti kelmuun ja pakasta noin 4 tunniksi kunnes liha on jähmeää. Leikkaa lihasta ohuita siivuja öljytylle vadille. Purista päälle sitruunamehua, silppua rucolaa ja ripottele päälle parmesaanilastuja. Tarjoile heti tai anna marinoitua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Täytetyt paprikat

  • 4 paprikaa
  • 300 g vuohenjuustoa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl hunajaa
  • pippuria
  • suolaa

Leikkaa paprikoiden vihreä kanta pois. Halkaise paprikat kahtia pituussuunnassa ja puhdista sisältä. Nosta paprikan puolikkaat leivinpaperille uunipellille paprikan kuoripuoli pellille päin. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita paprikan sisään vuohenjuustoa ja sen päälle hieman pinjansiemeniä sekä hunajaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen nosta lämpötila 225 asteeseen ja ota väri juuston pintaan. Tarjoile bresaolan lisukkeena.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat