Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

4.12.

Julkaistu 04.12.2007 00:00

Saaristolaisleipä

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,75 dl siirappia
  • 3 keskikokoista perunaa raastettuna
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 dl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 3,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 50 g sulatettua margariinia

Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi. Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu margariini. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota 25 minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Pikkuleivät

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl siirappia
  • 4,5 luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 pss Daim-rakeita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja siirappi edelleen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään ja lisää seos taikinaan. Ota taikinasta lusikoiden avulla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi kakuiksi. Paista piparit 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Reseptit: Sanna ja Marjo Jokinen

Lisää aiheesta:

Moni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheenLäpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengenBrittinainen teki melkoisen munalöydön eBaystaKuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraanHanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"Älä tee näin, kun tapaat vieraan koiran – "Tärkeää opettaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:48
    Flunssa

    Moni tekee kuumeen mittauksessa piippausvirheen

  • Eilen19:01
    Lääketiede

    Läpimurto lähellä: Siat voivat pian pelastaa miljoonien sairaiden hengen

  • Eilen18:59
    Linnut

    Brittinainen teki melkoisen munalöydön eBaysta

  • Eilen17:39
    Autot

    Kuljettaja ajoi vastaantulevien kaistaa Helsingin keskustassa – liki törmäys tallentui poliisikameraan

  • Eilen16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"