Saaristolaisleipä
- 5 dl piimää
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 0,75 dl siirappia
- 3 keskikokoista perunaa raastettuna
- 1 dl kauralesettä
- 1 dl pellavansiemenrouhetta
- 2 dl tattarijauhoa
- 3,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
- 50 g sulatettua margariinia
Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi. Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu margariini. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota 25 minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
Pikkuleivät
- 200 g margariinia
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 rkl siirappia
- 4,5 luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
- 1 dl kauralesettä