4.12.

Saaristolaisleipä

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,75 dl siirappia
  • 3 keskikokoista perunaa raastettuna
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 dl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 3,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 50 g sulatettua margariinia

Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi. Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu margariini. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota 25 minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Pikkuleivät

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl siirappia
  • 4,5 luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 pss Daim-rakeita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja siirappi edelleen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään ja lisää seos taikinaan. Ota taikinasta lusikoiden avulla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi kakuiksi. Paista piparit 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Reseptit: Sanna ja Marjo Jokinen

Lue myös:

    Uusimmat