Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

4.12.

Julkaistu 04.12.2007 00:00

Saaristolaisleipä

  • 5 dl piimää
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 0,75 dl siirappia
  • 3 keskikokoista perunaa raastettuna
  • 1 dl kauralesettä
  • 1 dl pellavansiemenrouhetta
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 3,5 dl luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 50 g sulatettua margariinia

Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää suola ja siirappi. Raasta perunat raakana raastimen hienoimmalla sivulla. Purista neste raasteesta ja pois ja lisää raaste taikinaan. Sekoita kauraleseet, rouhe ja jauhot taikinaan sekä lopuksi sulatettu margariini. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla. Kohota 25 minuuttia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.

Pikkuleivät

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl siirappia
  • 4,5 luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta
  • 1 dl kauralesettä
1 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 pss Daim-rakeita
  • Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja siirappi edelleen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja Daim-rakeet keskenään ja lisää seos taikinaan. Ota taikinasta lusikoiden avulla kokkareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi kakuiksi. Paista piparit 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    Reseptit: Sanna ja Marjo Jokinen

    Lisää aiheesta:

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisilleNäitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 17:01
      Koirat

      "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

    • 16:38
      Ruoka

      Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

    • 14:37
      Ruokaniksit

      Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

    • 14:13
      Vammaiset

      Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

    • 12:17
      Kissat

      Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille