Mainos

36 kuoli opiskelija-asuntolan palossa Moskovassa

Yli 30 ulkomaista opiskelijaa on kuollut yliopistoasuntolan tulipalossa Moskovassa. Suomen suurlähetystön mukaan on hyvin epätodennäköistä, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Venäjän terveysviranomaisten mukaan 36 ihmistä on kuollut ja 140 loukkaantunut opiskelija-asuntolan tulipalossa Moskovassa viime yönä. Ulkomaalaisille opiskelijoille tarkoitussa asuntolassa oli lähes 300 ihmistä. Palon syttymissyyksi epäillään oikosulkua.

Useimmat sairaalahoitoon viedyt opiskelijat kärsivät savumyrkytyksestä ja luunmurtumista. Moni pakeni nopeasti levinneitä liekkejä hyppäämällä rakennuksen ikkunoista. Useat loukkaantuneista ovat kriittisessä tilassa, ja kuolonuhrien määrän pelätäänkin vielä nousevan.

Kansojen ystävyys -yliopiston asuntolassa oli tapahtumahetkellä 280 ulkomaalaista 106 eri maasta. Menehtyneet olivat 17-30 -vuotiaita yliopisto-opiskelijoita. Suomen suurlähetystö pitää erittäin epätodennäköisenä sitä, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Patrice Lumumba-instituuttina tunnettu yliopisto perustettiin neuvostoaikoina kehitysmaista saapuvia vaihto-opiskelijoita varten. Nykyäänkin suurin osa yliopiston opiskelijoista saapuu Afrikasta ja Etelä-Aasiasta.

Kerrostalon viidennessä kerroksessa sijainneesta retkeilymajasta alkanut palo levisi yli 1000 neliömetrin alueelle ja talon kolmeen kerrokseen. Palon syttymissyyksi epäillään oikosulkua, mutta uutistoimisto Itar-Tassin mukaan myös tuhopolton mahdollisuus otetaan vakavasti.

Hälytyksen tehnyt valvoja on kertonut nähneensä savua tupruavan vastikään asuntolaan muuttaneiden nigerialaisnuorten huoneen oven alta. Poliisi tutkii edelleen palon syitä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-Itar-Tass)

(Seitsemän uutiset 24.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.