Mainos

31-vuotiasta miestä epäillään laajasta seksuaalirikossarjasta – nuorin uhri kuusivuotias

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan laajasta seksuaalirikossarjasta.

31-vuotiasta helsinkiläistä miestä epäillään useista seksuaalirikoksista. Poliisi on pystynyt tunnistamaan 36 uhria. Epäilty mies otettiin kiinni huhtikuussa ja hän on ollut siitä asti vangittuna.

Tapahtumat ajoittuvat vuosille 2007–2014. Uhrit ovat olleet iältään 6–17-vuotiaita tyttöjä.

Tutkinta on kestänyt pitkään, koska materiaalia on runsaasti ja sen läpikäyminen on ollut haastavaa. Uhrien etsiminen on vienyt paljon aikaa, eikä läheskään kaikkia uhreja ole pystytty identifioimaan, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Helsingin poliisiin voi ottaa yhteyttä sähköpostilla seksuaalirikokset.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla klo 08.00-15.00 puhelinnumeroon 0295 471 612.

Miestä epäillään sukupuolisivellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisen palvelun ostosta nuorelta, sukupuolisivellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä sekä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisilla tutkittavana myös muita samankaltaisia juttuja

Miehen epäillään ottaneen yhteyttä nuoriin useilla eri internetsivustoilla. Osa sivustoista on ollut lapsille suunnattuja, kuten pelisivustoja, ja osa luonteeltaan sellaisia, jotka on tarkoitettu aikuisille.

Osassa tapauksista miehen epäillään esiintyneen lapsena, joissakin tapauksissa hän on kertonut oman ikänsä. Osan seksuaalisista hyväksikäytöistä epäillään tapahtuneen netin kautta ja kameran välityksellä.

Miehen epäillään myös tavanneen tyttöjä ja olleen heidän kanssaan yhdynnässä.

– Parasta aikaa Helsingin poliisilla on tutkinnassa myös muita samankaltaisia juttuja. Vastaavat jutut lisääntyvät koko ajan ja uhrit ovat yhä nuorempia. Tässä kyseisessä tapauksessa uhrit ovat olleet tyttöjä, mutta yhtälailla pojat joutuvat netissä seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teija Koskenmäki-Karaharju toteaa.

– Tapaukset tulevat yleensä ilmi muun rikostutkinnan kautta tai tyypillisesti niin, että valveutunut vanhempi on huomannut lapsensa viestimissä sellaista viestittelyä, jota ei sinne kuulu ja tuo sen poliisille esille. Yksittäisestä ilmoituksesta saattaa kasvaa todella iso rikoskokonaisuus, Koskenmäki-Karaharju sanoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan on tyypillistä, että aikuisilla, jotka saalistavat netissä lapsia ja nuoria seksuaalisessa mielessä, on yleensä lukuisia uhreja.

Karaharju-Koskenmäki korostaa vanhempien vastuuta lasten netin käytössä. Asiallinen keskustelu internetin vaaroista sekä seksuaalisuudesta ovat ensiarvoisen tärkeitä, jotta lapsi ei altistuisi netissä seksuaaliselle hyväksikäytölle.

– Lapsen kanssa tulisi pitää avoin yhteys, jotta lapsi kokee voivansa kertoa vanhemmille, jos netissä joku yrittää lähestyä tai pyytää esimerkiksi alastonkuvaa. Pedofiili tietää, miten lapsi ajattelee ja miten lapsi on koukutettavissa. Jos vanhemmille selviää tällainen, tulee ottaa suoraan yhteys poliisiin.

Tapaus siirtyy tänään syyttäjälle.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.