3-vuotias söi popcornia kamalin seurauksin – äidin sinnikäs toiminta pelasti tytön hengen: "En edes halua ajatella, mitä olisi voinut käydä"

Viisi viikkoa 3-vuotiaan keuhkoissa ollut popcornin pala oli viedä lapsen hengen. Tyttö pelastui äitinsä sinnikkään toiminnan avulla. Perheenäiti kannustaakin kaikkia vanhempia luottamaan vaistoihinsa, kertoo brittilehti The Sun

Ihmishenki voi olla hiuskarvan varassa – tai popcornin palasen varassa.

Oh So Busy Mum -blogia kirjoittava Cheree Lawrence, 34, varoittaa blogitekstissään pienten lasten vanhempia yllättävästä vaarasta.

Kohtausta luultiin astmaksi

Popcornit olivat Chereen lasten suurta herkkua, ja suolaista leffaevästä nautittiinkin perheessä usein. Eräänä päivänä hänen tyttärensä Sophie alkoi kuitenkin yskiä syötyään tavallisia popcorneja.

– En miettinyt kahdesti antaessani 3-vuotiaalle lapselleni popcornia. Hän oli syönyt poppareita ennenkin – aivan kuten kaikki muutkin, perheenäiti kirjoittaa tekstissään.

Kahden lapsen äiti ajatteli, että vesilasillinen helpottaisi köhivää lasta, mutta Sophien hengittäminen vaikeutui vain minuuteissa.

Hätääntynyt äiti vei tytön sairaalaan, jossa tyttö siirrettiin elvytyshuoneeseen. Tytön olo kohentui vuorokaudessa muun muassa astmalääkkeiden avulla, ja lääkärit totesivatkin kohtauksen johtuneen astmasta.

Lääkärin antama diagnoosi jäi kalvamaan perheenäidin mieltä, sillä hän oli varma, että syy tytön äkilliselle kohtaukselle piili jossain aivan muualla.

Lääkärit eivät ottaneet äidin huolta tosissaan

Vain muutama päivä myöhemmin Sophie alkoi jälleen oirehtia, ja Cheree palasi tyttärensä kanssa sairaalaan.

– Yritin korostaa sitä, että tyttäreni oli saattanut vetää popcorninpalan väärään kurkkuun, mutta lääkärit tai hoitajat eivät ottaneet minua todesta, äiti muistelee.

Lääkäreiden mukaan oli mahdollista, että pikkutyttö oli vetänyt henkeen jotain sinne sopimatonta, mutta hoitohenkilökunta piti kyseistä skenaariota epätodennäköisenä, sillä lääkkeet tuntuivat tehoavan tyttöön. Lisäksi lääkärit totesivat, ettei pieni popcornin pala ole hengenvaarallinen.

Karu totuus paljastui yksityisen lääkärin vastaanotolla

Kun lääkärit käännyttivät perheenäidin ja Sophien kolmannen kerran vastaanotoltaan, Cheree turvautui omaan yksityiseen lääkäriinsä.

Yhtäkkiä vaarattomaksi astmaksi ajateltu tilanne paljastui joksikin aivan muuksi: Sophien rinnasta otetut röntgenkuvat paljastivat, että tytön keuhkoihin oli viikkojen aikana kehittynyt vakava tulehdustila ja taapero kärsi keuhkokuumeesta.

Viikon kestäneet tutkimukset paljastivat, että popcornin pala oli tehnyt tuhojaan tytön hengityselimissä ja viikkoja keuhkoissa ollut palanen jouduttiin poistaa leikkauksella.

– En edes halua ajatella, mitä olisi voinut käydä, jos en olisi vienyt häntä yksityisen lääkärin vastaanotolle. Alle 5-vuotiaiden lasten ei pitäisi syödä popcornia alkuunsakaan, äiti varoittelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti ohjeistaa pienten lasten vanhempia: "Luota vaistoihisi"

Cheree kannustaa muitakin vanhempia pitämään pintansa asioidessaan lääkärin vastaanotolla: kukin vanhempi tuntee lapsensa paremmin kuin kukaan muu.

– Muista luottaa vaistoihisi joka tilanteessa ja pidä lastesi puolia. Me vanhemmat kyllä tiedämme, jos lapsellamme ei ole kaikki hyvin, Cheree muistuttaa.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat